Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Lausitzring zondag

ZWAARBEVOCHTEN ELFDE PLAATS VOOR VAN DER MARK IN TWEEDE RACE OP DE LAUSITZRING

  |   News Racing

Pata Yamaha Official WorldSBK Team-rijder Michael van der Mark had vandaag in het begin van de tweede race op de Lausitzring problemen met het gevoel met zijn R1, maar herstelde zich prima om toch nog als elfde over de finish te komen. Michael begon de race vanaf de twaalfde plaats, maar had niet de beste start en was veertiende na de eerste paar bochten. Daarna was het voor hem, door problemen met het sturen als Michael op het gas ging, lastig om rijders voor hem in te halen en zo de verloren tijd goed te maken. Desondanks boekte hij stap voor stap progressie.

In de elfde ronde lag hij alweer elfde, maar het gat naar de rijder voor hem was vrij groot. Door diep te gaan, wist Van der Mark te versnellen terwijl zijn concurrenten iets langzamer gingen. Zo kwam Xavi Forés in beeld. Michael’s pace was op een gegeven moment zelfs een halve seconde sneller, maar het lukte uiteindelijk niet meer om een plaats goed te maken. Zo kwam hij na een zwaarbevochten race als elfde over de streep en pakte vijf kampioenschapspunten.

Van der Mark behoudt in de tussenstand de zevende plaats met 135 punten.

Michael van der Mark – 11e +24,885: “Het was een lastige race. In het begin had ik moeite om de rijders voor mij in te halen en verloor ik veel tijd. Ik had vooral moeite met het sturen van de fiets als het gas erop ging en het was lastig om dit probleem heen te rijden. Mijn racesnelheid was best constant alleen was ik niet snel genoeg. Ik moet een manier vinden om de motor weer aan het sturen te krijgen, want dat is één van de sterke punten van de motor. We zullen hard moeten werken en hopelijk komen er in Portimao betere resultaten nadat dit weekeinde het niet geworden is wat zou moeten.”

Resultaten
Warm up

Race 2