Title Image

Blog

BMW MOTORRAD MOTORSPORT KLAAR VOOR SEIZOENSFINALE WORLDSBK 2023 IN JEREZ DE LA FRONTERA

  |   News Racing
  • Het FIM Superbike Wereldkampioenschap 2023 wordt dit weekend afgesloten in Zuid-Spanje.
  • BMW Motorrad Motorsport staat te popelen om voort te bouwen op sterke prestaties tijdens de voorlaatste ronde van het seizoen in Portimão.

 

München. Dit weekend (27-29 oktober) wordt het FIM Superbike World Championship 2023 (WorldSBK) afgesloten met het twaalfde en laatste evenement van het seizoen. BMW Motorrad Motorsport is erop gebrand om tijdens de finale in Jerez de la Frontera (ESP) voort te bouwen op de goede resultaten van de vorige rondes.

 

Het seizoen zou oorspronkelijk eindigen in San Juan, Argentinië, maar de kalender werd gewijzigd en Jerez de la Frontera werd de nieuwe locatie voor de finale. Het circuit in Andalusië is al vele malen eerder gastheer geweest van het WorldSBK, voor het laatst in 2021.

 

Michael van der Mark, #60 BMW M 1000 RR, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team: “Het is heel leuk om naar Jerez te gaan, vooral na Portimão. We hadden daar zo’n goed weekend en ik heb veel vertrouwen opgedaan. Jerez is een heel mooi circuit, ik rij er graag. Met ook nog eens de verbeteringen aan de motorfiets, kan ik niet wachten om te zien hoe het daar uitpakt. Blijven bouwen, vooruitgang blijven boeken en het seizoen goed afsluiten – dat is het plan. Het is duidelijk niet het seizoen geweest waar ik op gehoopt had, maar laten we het mooi afsluiten en ons klaarmaken voor de winter.”