Title Image

Blog

2023 WORLDSBK-SEIZOENSFINALE: BMW MOTORRAD MOTORSPORT MIST RACEGELUK IN DE STRIJD OM TOP-6

|   News Racing
  • Twaalfde en laatste ronde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap 2023 in Jerez de la Frontera.
  • Top-8 resultaten voor de BMW M 1000 RR, maar er had meer in gezeten.

Jerez de la Frontera. Het seizoen 2023 in het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) werd afgesloten met de finale in het Spaanse Jerez de la Frontera. BMW Motorrad Motorsport en de twee teams lieten zien dat de BMW M 1000 RR ook in Spanje de potentie had voor een top-6 resultaat. Het ontbrak echter aan het nodige racegeluk om dat potentieel om te zetten in de bijbehorende resultaten. De beste raceresultaten werden behaald door Michael van der Mark en Scott Redding (GBR) van het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team, die beide de achtste positie behaalden.

In de Superpole-kwalificatie op zaterdagochtend scoorde Van der Mark een 13e plaats. De eerste hoofdrace op zaterdagmiddag bleek een uitdaging voor beide teams, waarbij Van der Mark na een val uitviel.

De racedag op zondag begon met een bewogen Superpole-race. Na de eerste ronde lagen Redding, Gerloff en Van der Mark op een veelbelovende positie, respectievelijk de zesde, achtste en tiende plaats. In de tweede ronde werd de race echter stilgelegd vanwege een technisch probleem bij een andere deelnemer. Na een pauze werd de race hervat voor nog eens acht ronden. Van der Mark werkte zich op naar de achtste plaats en verbeterde daarmee zijn startpositie voor de tweede race. Michael sloot vervolgens de laatste race van het seizoen af als twaalfde.

Michael van der Mark, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team (SP: 13 / R01: DNF / SP Race: 8 / R02: 12): “Vanochtend hebben we de set-up veranderd en ik had een behoorlijk goed tempo en was daar zeker blij mee. In de Superpole Race was mijn eerste start niet geweldig, want ik verloor wat posities. Ik won ze gelukkig ook heel snel weer terug, maar toen kregen we een rode vlag. Na de herstart had ik een mooie en goede race en eindigde op P8. Het was erg leuk om in de top-10 te finishen, want zo verbeterde ik mij op de grid voor race twee. Ik had weer een goede start, maar in het begin had ik wat moeite met de grip. Halverwege de race werden dat problemen met de voorkant van de motor. Het was daardoor een lange wedstrijd maar aan het eind scoorden we weer punten en dat is het belangrijkste. We weten waar we aan moeten werken en ik ben blij dat ik de laatste ronde van het jaar kan afsluiten met positieve resultaten.”