Title Image

Blog

Meer productieve testdagen: BMW Motorrad Motorsport zet voorbereiding op 2024 WorldSBK succesvol voort in Portimão

  |   News Racing
  • Het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team, Bonovo action BMW Racing Team en BMW Motorrad Motorsport Test Team zetten hun werk voort om de BMW M 1000 RR in Portugal te optimaliseren.
  • Nauwe gegevensuitwisseling tussen teams en rijders Michael van der Mark, Toprak Razgatlioglu, Garrett Gerloff, Scott Redding, Sylvain Guintoli en Bradley Smith.
  • Productieve laatste test in Europa voor de seizoensopener van het WorldSBK in Australië.

 

Portimão. Vanuit Spanje trokken de BMW Motorrad Motorsport WorldSBK-teams rechtstreeks door naar Portugal. In Portimão vervolgden het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team, het Bonovo action BMW Racing Team en het BMW Motorrad Motorsport Test Team hun voorbereiding op het FIM Superbike World Championship 2024 (WorldSBK). Op maandag en dinsdag voltooiden WorldSBK-fabrieksrijders Michael van der Mark (NED), Toprak Razgatlioglu (TUR), Garrett Gerloff (USA) en Scott Redding (GBR), evenals de fabrieksrijders van het Test Team, Sylvain Guintoli (FRA) en Bradley Smith (GBR), een intensief testprogramma. Onder constant goede omstandigheden verzamelden ze cruciale informatie voor verdere optimalisatie van de BMW M 1000 RR.

 

Met drie teams en zes rijders gebruikte BMW Motorrad Motorsport de twee testdagen voor uitgebreide evaluaties. Door nauwe gegevensuitwisseling tussen alle teams werden belangrijke inzichten verkregen voor de voortdurende ontwikkeling van de BMW M 1000 RR. Daarnaast hebben de teams en rijders de individuele afstellingen van hun motoren verfijnd om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het komende seizoen.

 

De productieve testdagen in Portimão waren de laatste wintertesten op Europese bodem. De volgende stop is Phillip Island in Australië over drie weken. Op 19 en 20 februari vindt er nog een tweedaagse test plaats, gevolgd door de seizoensopener op dezelfde locatie van 23 tot en met 25 februari.

 

Michael van der Mark (#60 BMW M 1000 RR, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team): “Ik was erg blij met hoe het ging aan het einde van de dag. Vandaag hebben we vooral de afstelling van de motor veranderd. We hadden wat ideeën en we hebben eerlijk gezegd de hele motor veranderd en meteen vanaf de eerste ronde voelde dat goed. Aan het einde van de dag probeerden we een aantal nieuwe banden uit, reden we een paar goede ronden met de SCX en voelde ik mij gelukkig. Ik voelde mij goed op de motor dus ik denk dat ik zelfs nog iets sneller had kunnen zijn. Maar ik ben vooral echt blij. Ik voel mij steeds meer klaar om te racen. Door zoveel ronden te rijden in deze perfecte omstandigheden heb ik weer veel vertrouwen gekregen. Ik voel mij sneller en meer klaar dan vorig jaar. Ik voel dat de oude Mickey terugkomt!”