Title Image

Blog

Voorbereiding op WorldSBK 2024: BMW Motorrad Motorsport WorldSBK-teams voltooien intensief testprogramma op Jerez de la Frontera

  |   News Racing
  • Tijdens de eerste test van 2024 gingen het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team, het Bonovo action BMW Racing Team en het testteam van BMW Motorrad Motorsport twee dagen het circuit op in Zuid-Spanje.
  • De omstandigheden waren goed en de rijders kwamen voor het eerst in actie tegen hun 2024 WorldSBK-rivalen.
  • Meer tests staan gepland voor volgende week in Portimão, Portugal.

 

Jerez de la Frontera. Met drie teams en zes BMW Motorrad Motorsport-fabrieksrijders  trapte BMW Motorrad Motorsport de beslissende voorbereidingsfase voor het seizoen 2024 in het FIM Superbike World Championship (WorldSBK) af met een grote line-up. Tijdens de officiële tests in Jerez de la Frontera (ESP) op woensdag en donderdag was namelijk niet alleen het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team met Michael van der Mark en Toprak Razgatlioglu (TUR) van de partij, maar ook het Bonovo actie BMW Racing Team met Garrett Gerloff (USA) en Scott Redding (GBR). Het BMW Motorrad Motorsport Test Team kwam ook nog eens in actie met Sylvain Guintoli (FRA) en Bradley Smith (GBR).

 

De twee testdagen in Zuid-Spanje waren ook de eerste gelegenheid om het op te nemen tegen de WorldSBK-rivalen, want alle fabrikanten waren aanwezig. De BMW Motorrad Motorsport WorldSBK-teams en het testteam genoten van de goede omstandigheden in Jerez de la Frontera, met veel zon en milde temperaturen. Ze konden zo een uitgebreid testprogramma afwerken. De nadruk lag op set-upwerk op verschillende gebieden, zoals het chassis en de elektronica, maar ook op het evalueren van nieuw ontwikkelde onderdelen.

 

Begin volgende week staan er nog twee testdagen gepland in Portimão, Portugal. Phillip Island in Australië is de locatie voor de laatste test op 19 en 20 februari. Daarna volgt van 23 tot en met 25 februari de seizoensopener.

 

Michael van der Mark (#60 BMW M 1000 RR, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team): “Het is een drukke test geweest; twee perfecte dagen met geweldig weer, dus het was fantastisch om te testen en ik heb echt weer genoten van het rijden. We hebben geprobeerd om veel verschillende set-ups en verschillende onderdelen te testen.  Het waren behoorlijk drukke dagen, maar ik heb er echt van genoten. We proberen de motor nog steeds te verbeteren en het gaat steeds beter. Ikzelf ben er ook op vooruit gegaan, dus ik ben erg tevreden. We hebben veel geleerd en ik kijk uit naar Portimão. Het is een van mijn favoriete circuits, dus ik kan niet wachten om erheen te gaan en hard te blijven werken.”