Title Image

Blog

BMW MOTORRAD MOTORSPORT IN WORLDSBK: MICHAEL VAN DER MARK MAAKT STERKE COMEBACK NA BLESSUREPERIODE

  |   News Racing

Portimão. BMW Motorrad Motorsport kijkt terug op een uiterst succesvol raceweekeinde tijdens het 2023 FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) op Portimão, Portugal. Michael van der Mark van het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team maakte een sterke comeback met een aantal indrukwekkende zevende plaatsen.

 

In de Superpole-kwalificatie op zaterdagochtend was Van der Mark de beste BMW-rijder met een zevende plaats. Door een straf voor een concurrent schoof Van der Mark een positie op bij de startopstelling voor de eerste race op zaterdagmiddag.

 

Die race toonde opnieuw het potentieel van de BMW M 1000 RR. Van der Mark reed na een goede start in de kopgroep en was vijfde voordat hij in de tweede helft van de race lange tijd op de vierde plaats reed. Van der Mark verloor slechts een paar posities tegen het einde en behaalde een belangrijk goed resultaat door als zevende te finishen.

 

In de Superpole-race op zondagochtend bevestigde Van der Mark zijn zevende plaats met opnieuw een consistent optreden. Hij sloot het weekend af met een 11e plek in Race 2.

 

De seizoensfinale van het WorldSBK 2023 vindt plaats van 27 tot en met 29 oktober in Jerez de la Frontera, Spanje.

 

Michael van der Mark, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team (SP: 7 / R01: 7 / SP Race: 7 / R02: 11): “Ik ben echt heel blij met het hele weekend. Vanaf vrijdag voelde ik mij meteen erg goed op de motor. We bleven werken aan de motor, maar we hebben alleen kleine veranderingen aangebracht. Ik ben echt blij met de resultaten van dit weekend. Vanochtend was ik heel tevreden met P7 in de Superpole-race. Ik merkte dat ik wat wedstrijdritme miste, maar ik was hoe dan ook erg tevreden. Het veld zit zo dicht op elkaar en je moet een goede startpositie hebben. Dus het was P7 op de grid voor race twee. Ik had echt een goede start, maar helaas had ik in bocht één een beetje pech en daarna kon ik geen plaatsen meer goedmaken. En eerlijk gezegd had ik het een beetje moeilijk, ik voelde mij gewoon niet zo goed als daarvoor. Maar we hebben weer een race achter de rug, we hebben een paar goede resultaten gescoord en bovenal heb ik erg genoten van het rijden dit weekend.”