Title Image

Blog

BMW Motorrad Motorsport Team Presentatie: De aftrap van het 2024 WorldSBK-seizoen vindt plaats in de BMW Motorrad Welt in Berlijn

  |   News Racing
  • Het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team en het Bonovo action BMW Racing Team, samen met BMW Motorrad-fabrieksrijders Michael van der Mark, Toprak Razgatlioglu, Scott Redding en Garrett Gerloff, presenteren zich aan het publiek in Berlijn.
  • Bezoek aan de BMW Motorrad-fabriek in Berlijn, het hart van de BMW Motorrad-productie en de geboorteplek van de BMW M 1000 RR.
  • Veel fans volgen het evenement ook in de nieuwe BMW Motorrad Welt.

 

Berlijn. Ongeveer vijf weken voor de seizoensopener op het Australische Phillip Island presenteerde BMW Motorrad Motorsport woensdag in Berlijn (GER) de line-up van het 2024 FIM Superbike World Championship (WorldSBK) aan het publiek. De twee teams, het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team en het Bonovo action BMW Racing Team, evenals de vier BMW Motorrad WorldSBK-fabrieksrijders Michael van der Mark, Toprak Razgatlioglu (TUR), Scott Redding (GBR) en Garrett Gerloff (USA), onthulden voor het eerst hun BMW M 1000 RR superbikes voor het WorldSBK 2024-seizoen. Het evenement vond plaats op een speciale locatie, in de nieuwe BMW Motorrad Welt in de BMW Motorrad-fabriek in Berlijn. Deze fabriek is het hart van de BMW Motorrad-productie en de geboorteplek van de BMW M 1000 RR.

 

Op dinsdag waren Razgatlioglu, van der Mark, Redding en Gerloff te gast in de BMW Motorrad-fabriek en tijdens een exclusieve handtekeningensessie kregen de medewerkers de kans om hun racecollega’s uit de BMW Motorrad-familie persoonlijk te ontmoeten. Op woensdag kregen de vier BMW Motorrad WorldSBK-fabrieksrijders tijdens een rondleiding door de fabriek meer inzicht in de productie van de motoren, inclusief hun racemachines.

 

De feitelijke teampresentatie vond daarna plaats in BMW Motorrad World, het nieuwe “Home of the Brand” in Berlijn, dat in de herfst van 2023 werd geopend. De officiële start van het WorldSBK 2024 vond plaats met de onthulling van de BMW M 1000 RR superbikes, waarmee Razgatlioglu, van der Mark, Redding en Gerloff het komende seizoen zullen rijden met het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team en het Bonovo action BMW Racing Team.

 

Bijzonder aan de teampresentatie in Berlijn was dat naast genodigden ook fans de kans kregen om het evenement ter plekke live bij te wonen. Velen van hen maakten van de gelegenheid gebruik, bemachtigden de felbegeerde vrijkaarten voor het evenement en konden persoonlijk in contact komen met de vier BMW Motorrad WorldSBK-fabrieksrijders tijdens de daaropvolgende handtekeningensessie.

 

Ter voorbereiding op het seizoen 2024 gaan BMW Motorrad Motorsport, de twee teams en de rijders binnenkort weer het circuit op. De volgende testsessies vinden plaats in Jerez de la Frontera, Spanje, op 24 en 25 januari. Het eerste raceweekend van het seizoen staat gepland van 23 tot en met 25 februari op Phillip Island (AUS).

 

Michael van der Mark (#60 BMW M 1000 RR, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team): “Het is fantastisch om het seizoen te beginnen en het is geweldig om hier in Berlijn te zijn. We weten allemaal dat BMW een groot bedrijf is, maar we kregen een mooie rondleiding door de fabriek en ik moet zeggen dat het echt indrukwekkend is. Het was ook geweldig om te zien waar ze de racemotoren prepareren en ik ben er helemaal klaar voor om aan het seizoen te beginnen. Ik kan niet wachten om weer te gaan testen, ik voel me honderd procent fit, ik heb een nieuwe teamgenoot die echt snel schijnt te zijn – dus ik kijk ernaar uit. Zoals ik al zei, ik ben weer fit, de motor wordt steeds beter, Toprak pusht het project nog meer en ik weet dat we zo snel mogelijk races willen winnen en op het podium willen staan.”