Title Image

Blog

ZESDE EN ZEVENDE PLAATS VOOR VAN DER MARK IN QATAR

  |   News Racing

Na een lastig weekend in Qatar is Pata Yamaha with Rizla WorldSBK-rijder Michael van der Mark als vierde geëindigd in het Wereldkampioenschap Superbike, slechts 14 punten achter zijn Pata Yamaha-teamgenoot Alex Lowes. Van der Mark, die zaterdag zijn 27e verjaardag vierde, werd gisteren in de Superpole Race zesde en behaalde even later een zwaarbevochte zevende plek in Race 2.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – WK-eindstand: 4e – 327 punten: “We brachten voor Race 2 enkele wijzigingen aan en ik voelde mij in het begin een stuk beter dan in de Superpole-race. Maar helaas, toen de banden begonnen te slijten, had ik het net als eerder dit weekeinde lastig. Ik heb alles geprobeerd om voor Alex te blijven, maar het was gewoon niet mogelijk omdat ik zoveel met de grip worstelde.”

 

“Hoe dan ook, als we terugkijken op dit seizoen mogen we zeker tevreden zijn. De blessure op Misano gaf ons een achterstand, want ik miste dat volledige evenement en was vervolgens nog steeds geblesseerd tijdens de twee raceweekeinden daarna. Maar we gaven nooit op en stopten nooit met proberen. De vierde plaats in het kampioenschap is niet waar we voor gingen, maar gezien de uitdagingen waar we dit seizoen voor hebben gestaan, is het nog steeds ongelooflijk. Veel dank aan het team en aan Yamaha. Helaas was dit niet ons weekend, maar ik ben ervan overtuigd dat we volgend jaar weer sterker zullen zijn.”

 

Resultaten
Superpole Race
Race 2