Title Image

Blog

WORLDSBK-ZONDAG IN ESTORIL: DRIE BMW M 1000 RR’S IN DE TOP-10

  |   News Racing

Het BMW Motorrad WorldSBK Team sloot het tweede raceweekend van het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) 2021 in het Portugese Estoril af met een solide zondag. Drie BMW M 1000 RR’s behoorden namelijk tot de top-9 in de tweede hoofdrace. BMW Motorrad WorldSBK Team-rijder Michael van der Mark reed vanaf de 14e plaats op de grid naar een zesde plek met zijn BMW M 1000 RR. Zijn teamgenoot, Tom Sykes (GBR), eindigde als achtste. Eugene Laverty (IRL), rijdend voor het BMW-satellietteam RC Squadra Corse, eindigde een sterke zondag op de negende plaats.

 

Van der Mark eindigde de Superpole Race als 13e. In de tweede race, met incidenten en valpartijen in de kopgroep, reed de BMW-rijder een consistente en foutloze wedstrijd. Het duurde dan ook niet lang voordat Van der Mark opklom naar de zevende plaats en hij wist in ronde 15 van 21 de zesde plek veilig te stellen.

 

De derde ronde van het WorldSBK 2021 vindt plaats van 11 tot en met 13 juni in Misano, Italië.

 

“De warming-up van vanmorgen was erg goed: ik voelde mij goed en was constant. Ook voor de Superpole Race voelde ik mij heel goed, maar in de warming-up hadden we de motor een beetje aangepast. Dat was goed, alleen toen de temperatuur omhoog ging, had ik iets meer moeite. De Superpole Race was daarom niet ideaal en we verloren zelfs twee plaatsen op de grid. Maar hoe dan ook, in race twee was de temperatuur veel hoger dan gisteren en daarom gokten we voor de ‘SC X’-band te gaan, wat de juiste keuze bleek te zijn. Het begin was een beetje rommelig – ik had een goede start, maar in alle drie de races had ik dit weekeinde een beetje pech en kon ik mij in de eerste bocht niet verbeteren. Maar uiteindelijk kon ik een vrij constant tempo aanhouden. Ik had de kans om veel rijders te volgen en ik denk dat onze motor een enorme verbetering heeft gemaakt, vooral over een raceafstand en als het gaat om het sparen van de band. We moeten gewoon een beetje meer drive uit de bochten vinden en dat zou onze volgende grote stap moeten zijn om de motor te verbeteren.”