Title Image

Blog

WorldSBK op Most: Michael van der Mark terug in het zadel van de BMW M 1000 RR.

  |   News Racing

Michael van der Mark maakt zijn comeback – na een noodgedwongen blessurepauze – tijdens de achtste ronde van het 2023 FIM Superbike World Championship.
BMW Motorrad-fabrieksrijders zijn zeer gemotiveerd voor het laatste evenement voor de zomerstop.

 

München. Voor BMW Motorrad Motorsport staat komend weekend het laatste raceweekend van het FIM Superbike World Championship (WorldSBK) 2023 voor de zomerstop op het programma. De achtste ronde van het seizoen wordt van 28 tot en met 30 juli verreden in Most, Tsjechië. Michael van der Mark zit na zijn blessure weer in het zadel van zijn BMW M 1000 RR.

 

BMW Motorrad Motorsport heeft goede herinneringen aan het circuit in het noorden van Tsjechië. Vorig jaar verzekerde Scott Redding (GBR) zich van de derde podiumplaats in de eerste hoofdrace. Het potentieel van de BMW M 1000 RR op het circuit werd ook duidelijk in het FIM Endurance World Championship (FIM EWC), toen Most de locatie was voor de eerste overwinning van het BMW Motorrad World Endurance Team in 2021.

 

Daarom is het doel van het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team en het Bonovo action BMW Racing Team, evenals van de vier BMW Motorrad-fabrieksrijders Redding, van der Mark, Garrett Gerloff (USA) en Loris Baz (FRA), om de zomerstop te starten met sterke resultaten in Most.

Michael van der Mark, #60 BMW M 1000 RR, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team: “Ik ben erg blij dat ik weer terug ben. Het is lang geleden en ik kijk uit naar deze race. Het zal niet makkelijk worden, want ik heb veel races gemist, dus de snelheid zal er zeker niet vanaf het begin zijn, maar ik kijk ernaar uit om weer op de motor te zitten en om weer met de jongens te werken, en om in ieder geval een raceweekend te kunnen rijden voor de zomerstop. Nu voel ik me weer 100 procent fit, dus ik kan niet wachten om terug te zijn en te genieten van dit weekend voor de zomerstop.”

Marc Bongers, directeur BMW Motorrad Motorsport: “Allereerst welkom terug, Mickey! Het is geweldig om Mickey weer aan boord te hebben na zijn lange blessureperiode. We willen echter niet te hoge verwachtingen van hem hebben. Het belangrijkste is dat hij weer in zijn raceritme komt op de BMW M 1000 RR voordat hij na de zomerstop vol in de aanval gaat. Most is een circuit dat ons in het verleden goed is bevallen. Dit feit combineren met de positieve indrukken die we tijdens de recente races hebben opgedaan, definieert ons doel voor het weekend. Voor de zomerstop willen we met ons hele team sterke resultaten neerzetten. De basis hiervoor moet gelegd worden in de kwalificatie, net zoals Scott en Loris deden in Imola, en zoals Garrett zou hebben gedaan als hij geen pech had gehad met gele vlaggen tijdens de Superpole. We zien het komende weekend met vertrouwen tegemoet!”