Title Image

Blog

WORLDSBK OP BARCELONA: IVO LOPES VERVANGT DE GEBLESSEERDE MICHAEL VAN DER MARK IN DE BMW MOTORRAD MOTORSPORT-FAMILIE

  |   News Racing

München. De BMW Motorrad WorldSBK-familie heeft een nieuwe aanwinst uit Portugal voor ronde vier van het 2023 FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) in Barcelona (ESP) dit weekend. Ivo Lopes (POR), die met het easyRace BMW Team al enkele jaren succesvol is in het Spaanse Superbike-kampioenschap (ESBK), zal op Circuit de Barcelona-Catalunya de geblesseerde BMW Motorrad WorldSBK-fabrieksrijder Michael van der Mark vervangen. Lopes rijdt dit weekeinde samen met Scott Redding (GBR) voor het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team.

 

Van der Mark brak zijn linker dijbeen toen hij tijdens de tweede hoofdrace in Assen crashte. Hij werd met succes geopereerd in Groningen en is nu thuis bezig met het herstelproces. Het is nog niet duidelijk wanneer Van der Mark weer kan racen. Zijn vervanger bij eventuele andere evenementen wordt later bekendgemaakt.

 

Marc Bongers, directeur BMW Motorrad Motorsport: “We wensen Michael een goed herstel toe. Het was goed om te horen dat de operatie in Groningen een succes was. We hebben voortdurend contact en de eerste, kleine verbeteringen zijn er al. Hij moet echter de tijd nemen die hij nodig heeft om weer volledig fit te raken.”