Title Image

Blog

WORLDSBK IN MAGNY-COURS: UITDAGEND WEEKEND VOOR MICHAEL VAN DER MARK

  |   News Racing

Magny-Cours. Het beste resultaat voor Michael van der Mark (NED / ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) was een 13e positie in de kwalificatie en in de Superpole Race tijdens de negende ronde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap 2023 (WorldSBK) in Magny-Cours (FRA).

 

Van der Mark eindigde de Superpole als 13e en kwam als 16e over de finish in Race 1 op zaterdagmiddag. Op zondagochtend finishte Van der Mark de Superpole Race als 13e. Race 2 werd in de vijfde ronde onderbroken na een ongeluk waarbij Scott Redding (GBR / ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) en Dominique Aegerter (SUI / Yamaha) betrokken waren. Daarna werd de race hervat voor 17 ronden. Van der Mark kon de finish ditmaal helaas niet bereiken nadat hij viel.

 

De tiende ronde van het 2023 WorldSBK-seizoen wordt over twee weken (22 tot en met 24 september) verreden op MotorLand Aragón in Spanje. BMW Motorrad Motorsport, de vier rijders en beide teams hebben daar eind augustus twee succesvolle testdagen afgewerkt.

 

Michael van der Mark, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team (SP: 13 / R01: 16 / SP Race: 13 / R02: DNF): “Ik keek erg uit naar het weekend en om weer te racen, maar helaas bleken het zware dagen te zijn en zijn we er nooit echt in geslaagd om mij het juiste gevoel met de motor te geven. We hebben heel hard gewerkt en verschillende set-up opties geprobeerd, maar we hebben niet de juiste richting gevonden. We hebben het potentieel van de BMW M 1000 RR hier in Magny-Cours gezien. Dat geeft mij vertrouwen en de volledige focus ligt nu op de volgende ronde in Aragón. Daar hebben we getest en we zullen alles geven om daar een beter weekend te hebben.”