Title Image

Blog

Vrijdag Imola 2015

WERK IN UITVOERING VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Pata Honda-rijder Michael van der Mark kende vandaag een verre van gemakkelijke dag tijdens de eerste twee vrije trainingen voor de vijfde ronde van het WK Superbike op Imola in Italië. De Honda CBR1000RR-coureur eindigde de dag als dertiende na twee sessies van 45 minuten op het historische Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, gelegen op 45 kilometer van Bologna.

Dit resultaat houdt in dat de Rotterdamse Pata Honda WK Superbike-rijder en zijn team door veel data zullen gaan vanavond om zo tot snellere rondetijden te komen. Alleen de eerste tien rijders kwalificeren zich morgen direct voor Superpole 2, waarin de uiteindelijke gridposities voor zondag bepaald worden.

Michael van der Mark (P13, 1.49,651): “Het was een lastige dag omdat de motor niet precies doet wat ik wil. Het circuit is echt fantastisch en het voelt alsof ik snel ben, maar we hebben problemen bij het remmen. We hebben veel geprobeerd om dit op te lossen, maar geen van de mogelijke oplossingen bleek daadwerkelijk te werken. We zullen de data vanavond zeer zorgvuldig bestuderen om zo een goede richting voor morgen te vinden.”