Title Image

Blog

WARME OPENINGSDAG VOOR HET BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM OP NAVARRA

  |   News Racing

Het BMW Motorrad WorldSBK Team keerde vandaag terug naar het pittoreske Circuito de Navarra in Noord-Spanje voor de 7e ronde van het FIM Wereldkampioenschap Superbike. In FP1 eindigden BMW-rijders Tom Sykes en Michael van der Mark in de top-12 met hun BMW M 1000 RR’s.

 

De temperatuur steeg na de ochtendsessie flink en bij de start van FP2 was de baantemperatuur dik 45°C , wat betekende dat slechts een handvol rijders erin slaagden hun tijden van FP1 te verbeteren. Tom Sykes bleef op P9, teamgenoot Michael van der Mark staat slechts twee tienden achter Tom, op P11.

 

Michael: “Kijkend naar de positie staan we niet echt waar we willen staan. Vanmorgen voelde ik mij goed op de motor en reed ik goede rondetijden, alleen de verschillen tussen de 7e plek en mij zijn echt heel klein. Helaas werd mijn snelste ronde gecanceld en daarom sta ik uiteindelijk op de elfde plek. Anders was misschien wel de 7e positie mogelijk geweest. Vanmiddag was het erg heet en dat was goed voor ons omdat we zo wat dingen konden proberen en ik was blij met de motor in deze sessie. Het lijkt er nog wel op dat we in een paar gebieden wat dingen missen, maar ik denk dat we dit kunnen oplossen en daardoor morgen verder naar voren op de grid kunnen staan.”