Title Image

Blog

VIERDE PLEK VOOR VAN DER MARK NA STERK OPTREDEN IN RACE 1 OP PHILLIP ISLAND

  |   News Racing

Michael van der Mark kwam vandaag in Race 1 op Phillip Island slechts 0,096 seconde te kort voor het podium. Op het 4,445 kilometer lange circuit in Australië werd van start tot finish geknokt voor elke meter en elke positie, met daarbij ook het Pata Yamaha with Rizla-duo Van der Mark en Toprak Razgatlioglu. Beide rijders lieten daarmee zien dat de 2020 Yamaha R1 geprofiteerd heeft van een aantal verbeteringen. Dat toonden ze ook al in de kwalificatie aan met een tweede startrij voor beide coureurs.

 

Nadat Tom Sykes lang de leiding in handen had, zakte hij weg waarna Scott Redding de kop over nam. Ook Razgatlioglu reed een tijdje aan de leiding, tot Van der Mark in ronde 19 en 20 het commando weer overnam. Nadat Razgatlioglu Michael vervolgens wist te passeren, leek het een Pata Yamaha with Rizla 1-2 te worden. Maar helaas haalde Alex Lowes Van der Mark in de allerlaatste bocht in, waarbij Michael iets naar buiten werd gedrukt en dat gaf ook Scott Redding de kans hem te passeren.

 

Uiteindelijk kwam de top-4 binnen slechts 0,137 seconde over de finishlijn.

 

Michael van der Mark – Positie: 4e: “Ons plan was om te winnen en ik voelde dat het erin zat. We wisten dat we een goed tempo hadden en dat de hele race konden volhouden, maar ik wilde niet op kop rijden om zo de band te sparen. Dat plan werkte en ik voelde mij echt op mijn gemak en was zelfs sneller dan de andere jongens op sommige delen van de baan. Maar ik verloor naar het einde toe vooral in de laatste twee bochten grip en kwam daardoor moeilijk vooruit. Het is jammer dat we niet op het podium geëindigd zijn en we moeten ons dus een beetje verbeteren om er morgen bij te staan. Felicitaties aan Toprak; samen hebben we aangetoond dat de nieuwe R1 een goede stap voorwaarts heeft gezet.”

 

Resultaten
Resultaten Race 1