Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Donington Park vrijdag

VEELBELOVENDE START VOOR VAN DER MARK OP ZONNIG DONINGTON

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft vandaag een veelbelovende start gemaakt op Donington Park, waar dit weekeinde de zesde ronde van het WK Superbike verreden wordt. Blauwe luchten en heerlijke zonneschijn waren aan de orde van de dag en het werd nog mooier toen Michael zich in de middag kwalificeerde voor SP2. In de ochtendsessie eindigde Van der Mark als vijfde, slechts 0,576 verwijderd van de snelste tijd, ondanks twee kleine valpartijen.

Met een baantemperatuur van dik 50 graden richtte Michael zich in de middag vooral op de afstelling van zijn motor en op een goede racesnelheid. Mede daarom probeerde hij een aantal veranderingen aan de afstelling, maar besloot om weer terug te gaan naar de setting van FP1 en daarna vond hij al snel weer zijn constantheid. Uiteindelijk sloot hij de dag af als zevende met een 1:28.404.

Michael van der Mark: “Ik heb gemengde gevoelens over vandaag. Vanochtend begonnen we zeer goed, maar daarna hadden we een kleine crash. Vervolgens ging ik sneller en sneller maar helaas had ik toen een iets stevigere crash in de Foggy Esses. We wisten echter wat we moesten veranderen aan de motor, alleen voelde het niet goed toen ik naar buiten ging in FP2. Daarom gingen we aan het einde van de sessie terug naar de afstelling van vanmorgen. Ik verloor vooral in de laatste twee sectoren veel en als we dat onder controle krijgen staan we veel dichter bij de kop. Onze snelheid is namelijk vrij goed en ik ben er van overtuigd dat we iets kunnen vinden voor morgen. Het weer was vandaag echt fantastisch en ik hoop dat het morgen ook goed is want het is een fantastische baan om op te rijden!”

Resultaten
Vrije training 1

Vrije training 2

Gecombineerd