Title Image

Blog

2015 Phillip Island - Michael van der Mark

VAN DER MARK VIERDE IN SUPERPOLE-DEBUUT

  |   News Racing

Michael van der Mark start morgen tijdens de twee openingsraces van het nieuwe WK Superbike-seizoen vanaf de vierde startplaats. De 22-jarige Superbike-debutant, die de vierde vrije training zelfs als snelste wist af te sluiten, noteerde met zijn Pata Honda CBR1000RR Fireblade SP een 1.31,613 en was daarmee maar 0,4 seconde langzamer dan poleman Jonathan Rea. Net als alle andere rijders kon Van der Mark geen optimaal gebruik maken van de Pirelli-kwalificatieband doordat een rode vlag, na een val van de Spanjaard David Salom, een vroegtijdig einde aan de beslissende sessie maakte.

Michael van der Mark (P4, 1.31,613): “Vanmorgen ging het echt goed dankzij een flinke tijdsverbetering en dankzij een echt goede run. Ook was ik blij met de vierde vrije training. En niet alleen omdat ik snelste was, maar ook vanwege de motorfiets en de banden. Ik keek daarom uit naar de Superpole, maar al in de eerste bocht van mijn ronde met de kwalificatieband ging de rode vlag uit. Ik had heel graag die ronde afgemaakt, al is de vierde startplaats tijdens mijn debuut niet slecht. Natuurlijk, je wilt dat op een andere manier bereiken, maar ik denk dat we klaar zijn voor morgen.”

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Michael heeft zich echt verbeterd gedurende het weekend en hij en zijn team hebben heel goed gewerkt om de motorfiets ook over een raceafstand goed te hebben. Michael lijkt snel te zijn in omstandigheden waar veel jongens het lastig hebben. Hij heeft een heel goed tempo en dat bracht hem in de zinderende hitte uiteindelijk de vierde plaats op de grid. Dat was op een raceband en voor zijn eerste WK Superbike-race is dat natuurlijk echt een heel goed resultaat.”