Title Image

Blog

VAN DER MARK STRIJDT VOOR DE WINST TIJDENS RACE 2 IN MISANO

  |   News Racing

Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur Michael van der Mark sloot zondag de eerste seizoenshelft af met een geweldige tweede plaats tijdens Race 2 van de negende ronde van het 2018 MOTUL FIM Superbike World Championship in Misano.

Alweer waren de omstandigheden warm en vochtig voor de race op zondag, met een baantemperatuur die steeg naar 45 graden voorafgaand aan de race. Michael van der Mark startte vanaf de pole nadat hij op zaterdag in Race 1 al als vierde over de finish kwam.

Van der Mark verloor richting de eerste bocht een positie aan Xavi Fores, maar nam de leiding van de race weer over nadat de Spanjaard uitviel met een technisch probleem. De 25-jarige Nederlander voerde zijn tempo op en wist een gat te slaan omdat de groep achter hem met elkaar in gevechten raakten voor de verschillende de posities. Uiteindelijk werd Van der Mark achterhaald door regerend wereldkampioen Jonathan Rea. Een mooi gevecht voor de winst volgde maar met nog twee ronden te gaan maakte de Ier zijn move en kwam langszij. Ondanks de constante druk om de leiding weer over te nemen, kon Van der Mark geen aanval meer inzetten en moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. Door dit resultaat blijft WorldSSP kampioen van 2014 derde in de tussenstand van het kampioenschap met 248 punten, 30 punten achter de nummer 2 van het klassement, Chaz Davies.

Michael van der Mark: “Mijn start was niet zo fantastisch, dus volgde ik Xavi Fores een paar ronden, maar ik denk dat hij een probleem kende en ging hem voorbij. Toen ik vooraan reed probeerde ik mijn eigen tempo te rijden en mijn ritme te vinden. Ik dacht dat ik wat sneller zou zijn, maar met de warme temperaturen was het moeilijk. Ik zag dat de drie rijders achter mij in een stevig gevecht verwikkeld waren, dus probeerde ik zo constant mogelijk te zijn. Ik kon een gaatje slaan maar ronde na ronde kwam Johnny Rea dichterbij en uiteindelijk passeerde hij mij toen ik een klein foutje maakte. Ik kon hem volgen en bij blijven in de laatste twee ronden, maar ik kwam tekort om hem nog in te kunnen halen. Ik ben een beetje teleurgesteld dat ik de winst ben misgelopen maar tweede is ook erg goed voor het kampioenschap en een fijne manier om de zomerstop in te gaan.”