Title Image

Blog

Michael van der Mark

VAN DER MARK STREEFT NAAR TERUGKEER OP DONINGTON PARK

  |   News Racing

Michael van der Mark, een jaar geleden de dubbele winnaar op Donington Park, hoopt er dit weekeinde tijdens de achtste ronde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap weer bij te zijn. Slechts twee weken nadat hij zijn pols brak tijdens de vrije training in Italië door een crash, waarvan de oorzaak nog wordt onderzocht. De Pata Yamaha-rijder heeft na de succesvolle operatie een intensief rehabilitatieprogramma gevolgd. Op donderdag zal Van der Mark een verplicht medisch onderzoek ondergaan, waarbij hij hoopt voldoende te zijn hersteld van zijn blessure.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK: “Ik wist na de operatie dat een terugkeer op Donington Park mogelijkheid zou zijn, dus daar heb ik heel hard aan gewerkt. Gelukkig heb ik geen enkele kracht in de pols verloren, wat in eerste instantie wel mijn grootste zorg was. De beweging is nog enigszins beperkt, maar ik heb sinds Misano fysiotherapie gehad om dit te verbeteren. Het heeft nauwelijks invloed op mijn training en ik heb met dezelfde intensiteit kunnen trainen als voor de blessure. Ik hoop dus dit weekend fit te zijn om te kunnen rijden. Het is goed om Tarran Mackenzie stand-by te hebben, want de medische check doorstaan en daadwerkelijk kunnen racen zijn twee heel verschillende dingen. Ik zal vrijdag na FP1 pas echt weten of ik fit ben om te racen, in plaats van alleen voldoende fit om te rijden.”

 

Tijdschema (Nederlandse tijd)
Vrijdag
11:30 – 12:20 WorldSBK FP1
16:00 – 16:50 WorldSBK FP2

 

Zaterdag
10:00 – 10:20 WorldSBK FP3
12:00 – 12:25 WorldSBK Superpole
15:00 – WorldSBK Race 1

 

Zondag
10:00 – 10:15 WorldSBK WUP
12:00 – WorldSBK Superpole Race
15:00 – WorldSBK Race 2