Title Image

Blog

VAN DER MARK STERK ONDANKS GRIP PROBLEMEN IN WARM BRNO

  |   News Racing

Pata Yamaha Official World SBK team coureurs Michael van der Mark en Alex Lowes vierden de terugkeer van het MOTUL FIM World Superbike Championship na zes jaar op het Automotodrom Brno met een geweldige teambattle op het Tsjechische circuit. Het was Donington dubbel winnaar Van der Mark die de tweestrijd won en als vierde de finish passeerde terwijl de Brit Lowes als vijfde de meet passeerde.

 

Nederlander Van der Mark begon na een sterke kwalificatie, waarin hij als zesde eindigde, na de start meteen te jagen op de voorste rijders in de race. Ondanks afnemende grip kon Van der Mark zijn achterstand op teamgenoot Lowes en de Italiaan Marco Melandri dichtrijden terwijl het tweetal op dat moment de op de tweede plaats rijdende Tom Sykes onder druk zette. De Nederlandse Yamaha-rijder was uiteindelijk in staat om zijn teamgenoot tegen het einde van de race, na een hevig duel, te passeren en de vierde plaats te bemachtigen, waardoor hij zondag tijdens de tweede race in Brno vanaf de pole aan de race mag beginnen.

Michael van der Mark: “We hadden een goede Superpole, ik was blij met mijn ronde en kwalificatieband, zesde was geen slechte plek om te beginnen. In de eerste start van de race was ik op weg naar voren toen we een rode vlagsituatie kregen, daarmee waren we misschien wel iets gelukkig want we hadden wat problemen met de achterkant. Voor de tweede start veranderde ik een aantal dingen aan de motor en voelde ik me vrij sterk – ik was op weg naar voren, maar na een paar ronden begon ik te worstelen met de voorkant, en het werd alleen maar erger en erger. Ik slaagde erin om het gat te dichten naar Alex en hem te passeren waardoor ik als vierde eindigde. Als we zondag voor het podium mee willen doen dat moeten we zeker de problemen met de voorkant voor die tijd opgelost zien te krijgen.”