Title Image

Blog

VAN DER MARK ‘RACE READY’ NA POSITIEVE TEST OP JEREZ

  |   News Racing

Michael van der Mark staat, na een succesvolle tweedaagse test op Jerez, te popelen om terug in actie te keren in 2020. Samen met zijn nieuwe teamgenoot Toprak Razgatlioglu reed hij tijdens de test in Zuid-Spanje meer dan 300 ronden, waarbij beide coureurs een intensief testprogramma van Yamaha afwerkten. Daarbij werden ze geassisteerd door Niccolò Canepa, niet alleen de testcoureur maar ook Yamaha EWC-coureur.

 

Voor vier van de vijf Yamaha-rijders zit het seizoen er nu echt op, maar Van der Mark moet nog een paar weken wachten voordat ook hij kan genieten van wat vrije tijd. Michael reist dit weekeinde namelijk af naar Zuidoost-Azië, om eerst een evenement van Yamaha Indonesia in Jakarta bij te wonen. Daarna reist hij door naar Maleisië om voor Yamaha deel te nemen aan de allereerste 8 uren van Sepang, samen met Franco Morbidelli en Hafizh Syahrin.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK Official Team – P4 – 1’39.287: “Na de regen in Aragon was het goed om naar Jerez te komen en onder bijna perfecte omstandigheden te kunnen testen. Normaal gesproken heb je tijdens het testen zowel positieve als negatieve punten, maar deze twee dagen waren overweldigend positief. We hebben veel ronden afgelegd, verschillende dingen op de motor geprobeerd en we zijn erin geslaagd een oplossing te vinden voor de ‘spinningproblemen’ die we hadden in de tweede helft van het seizoen. Werken met mijn nieuwe crew ging ook gemakkelijk; het is echt al alsof we samen een seizoen hebben gedraaid. Deze test was dus een geweldige manier om 2019 goed af te sluiten en ik kijk er naar uit om in januari weer op de motor te stappen.”