Title Image

Blog

Michael van der Mark - Thailand

VAN DER MARK KNOKT VOOR HET PODIUM TIJDENS EERSTE RACE IN THAILAND

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK-rijder Michael van der Mark heeft in de eerste WorldSBK-race op het Chang International Circuit in Thailand een vierde plaats behaald. Van der Mark kende een ongelooflijke start vanaf de tiende plaats op de grid en maakte vijf posities goed in alleen al de openingsronde. De 26-jarige Nederlander vond halverwege de race de aansluiting bij zijn teamgenoot Alex Lowes, maar had niet het extra tempo dat nodig was om een inhaalactie te maken, waardoor hij genoegen moest nemen met de vierde plaats. Door dit resultaat staat Van der Mark nu eveneens vierde in de tussenstand met 42 punten.

 

Resultaten Race 1

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P4: “Het was een goede race. Ik kende een fantastische start en had in het begin een gevecht met Tom Sykes. Nadat ik hem voorbij reed, probeerde ik het gat naar Alex, die op de derde plek lag, te dichten. Dat lukte en op een paar plaatsen was ik net iets sneller, maar ik had het gevoel dat ik niet de snelheid had om een inhaalactie te maken en vervolgens weg te rijden. Dus zat ik het grootste deel van de race achter hem, wachtend op een kans in de slotfase alleen hij was een beetje sterker met remmen. We hadden allebei onze sterke punten op het circuit, maar hij wist de welverdiende podiumplaats te pakken. Ik ben desondanks blij dat ik na een sterke race de punten voor de vierde plek mag ontvangen.”