Title Image

Blog

VAN DER MARK KNOKT VOOR HET PODIUM IN IMOLA

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft vandaag een knappe vierde plaats behaald in een spannende WorldSBK Race 1 op Imola. Michael was dicht bij het podium maar aan het einde lukte het de Pata Yamaha WorldSBK-rijder net niet Toprak Razgatlioglu voor te blijven. Na een lastige Superpole moest Van der Mark starten vanaf plaats acht, maar dankzij zijn bekende superstart lag hij al snel vierde, met teamgenoot Lowes net achter hem. De twee Pata Yamaha-coureurs reden daarna een paar ronden in formatie, totdat Lowes Michael in ronde drie voorbij kwam. Daarna zakte Lowes echter weg omdat hij vanwege ziekte weinig energiereserve had.

 

Een uitval van Tom Sykes promoveerde Michael halverwege de race vervolgens naar plek drie, waarna hij in een fel duel kwam met Razgatlioglu en Leon Haslam voor de laatste podiumplaats. De Turkse rijder wist Van der Mark in ronde elf uit te remmen. Hoewel Michael daarna van alles probeerde, lukte het niet meer om Razgatlioglu terug te pakken en zo werd Van der Mark vierde. Michael feliciteerde Toprak direct na afloop. Natuurlijk vanwege het podium, maar ook omdat het een fel maar eerlijk duel was in de laatste paar ronden.

 

Resultaten
Superpole
Race1

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P4: “De kwalificatie verliep niet zo goed als had gekund, wat betekende dat ik begon vanaf positie acht op de grid en daar was ik niet zo blij mee. Maar ik had een geweldige start en reed meteen door naar de vierde plaats. Ik voelde mij niet echt goed met de motorfiets, maar ik had wel een prima tempo. Sommige jongens waren net ietsje sneller, maar ik deed gewoon mijn ding en was in het begin betrokken bij een paar heel mooie gevechten. Tegen het einde zag ik dat Toprak dichterbij kwam en hij was uiteindelijk in staat mij te passeren. Ik probeerde alles om bij hem te blijven, denkend dat hij in de laatste ronden wat snelheid zou verliezen en ik zijn derde plek dan kon overnemen, maar dat gebeurde niet. Ik probeerde toch een paar keer een poging te doen, maar hij verdedigde heel goed; er was geen ruimte. Een podium in Imola zou geweldig zijn geweest, maar toch ben ik best tevreden met dit resultaat en ik weet zeker dat we de motor morgen verder kunnen verbeteren voor de twee zondagraces.”