Title Image

Blog

Michael van der Mark - Aragon

VAN DER MARK KNOKT VOOR HET PODIUM IN ARAGON-THRILLER

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK-rijder Michael van der Mark vocht vandaag, samen met vier andere coureurs, lange tijd voor het podium in de eerste WorldSBK-race op Aragon. Uiteindelijk eindigde hij als zesde vanwege gripverlies aan de achterkant richting het einde van de race. Na een lastige Superpole, Michael startte als elfde, besloten Van der Mark en zijn team voor een nog niet geteste set-up te gaan. Een gok die goed uitpakte voor de Pata Yamaha-rijder. Michael startte direct fantastisch, maar werd daarna opgehouden door een val van Markus Reiterberger. Halverwege had hij echter de groep die streed voor de tweede plaats te pakken. Helaas kon hij het duel om het podium niet tot het einde volhouden omdat hij steeds meer gripproblemen aan de achterkant kreeg.

 

Resultaten Race 1

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P6: “Vanmorgen wijzigden we enkele dingen aan de motor, maar we hadden nog steeds niet de juiste afstelling gevonden en dat heeft invloed gehad op mijn Superpole-prestaties. Voor de race hebben we besloten om een gokje te wagen met de set-up en zelfs op weg naar de grid wist ik dat het resultaat had opgeleverd. Ik had een goede start, maar toen viel Reiterberger vlak voor me en raakte ik iets en dus verloor ik wat tijd daar. Vanaf het begin had ik een beter gevoel met de motor en mijn tempo was veel beter, maar ik had het lastig bij het insturen van de bocht, vooral aan de achterkant. Ik kon de jongens voor mij daardoor wel bijhouden, maar het was moeilijk om ergens een plek te vinden om te passeren. Ik probeerde het een paar keer, maar vanaf het moment dat de grip afnam, worstelde ik nog meer bij het insturen van de bocht en kon het tempo niet bijhouden. Ik verloor aan het einde een plaats, wat erg jammer was, maar het positieve is dat we een enorme stap hebben gezet met de motor en we zijn nu in een veel betere positie voor de twee races van morgen.”