Title Image

Blog

Voorbeschouwing Losail 2015

VAN DER MARK KLAAR VOOR SBK-SEIZOENSAFSLUITER

  |   News Racing

De strijd om de WK Superbike-titel mag dan al beslist zijn, het maakt Michael van der Mark absoluut niet minder hongerig naar succes tijdens de laatste SBK-race van 2015 op Losail. De Pata Honda-coureur hoopt komend weekeinde (16-18 oktober) zijn goede vorm, resulterend in onder andere een podium op Jerez, een passend vervolg te geven. Ook in Magny-Cours kwam Van der Mark zeer sterk voor de dag met twee vierde plaatsen nadat hij moest starten vanaf de vijftiende plek.

Het 5,380 kilometer lange Losail circuit, dat vlakbij de hoofdstad Doha ligt, heeft een erg lang recht stuk dat liefst 1,068 kilometer meet. Tussen 2005 en 2009 stond de race in Qatar al op de SBK-kalender, maar daarna kwam er een pauze van een paar jaar. In 2014 keerde het SBK er terug en werd er voor het eerst onder kunstlicht gereden. Beide races werden vorig seizoen gewonnen door Van der Mark’s teamgenoot Sylvain Guintoli.

Michael van der Mark: “Het seizoen is nog niet ten einde, maar ik kijk nu al uit naar 2016. Dit seizoen was een soms lastig debuutjaar, onder andere door een paar technische problemen. Zonder die problemen hadden we denk ik vaker voor podiumplaatsen kunnen knokken. Gelukkig hebben we de laatste races laten zien hoe sterk we kunnen zijn, zeker met de twee vierde plaatsen op Magny-Cours nadat ik van ver moest komen. Ik rij graag op Losail, het past bij mijn stijl en ik denk dat ook de CBR hier prima uit de voeten kan. Kijk maar naar het podium van Jonathan Rea afgelopen jaar. Bovendien won ik op Losail onder het kunstlicht mijn laatste WK Supersport-race in 2014. We zullen er alles aan doen om vooraan mee te strijden en zo het seizoen op passende wijze af te sluiten.”