Title Image

Blog

Michael van der Mark - Phillip Island

VAN DER MARK KLAAR VOOR OPENINGSRONDE OP PHILLIP ISLAND

  |   News Racing

Het Pata Yamaha WorldSBK Team heeft de tweedaagse test op Phillip Island met een positief gevoel afgesloten. Michael van der Mark eindigde deze test in Australië op een zevende plaats. Michael is er op gebrand om zijn 2019-campagne te beginnen met een vliegende start nadat hij in 2018 twee zeges pakte, tien keer op het podium stond en het seizoen als derde afsloot. Na een solide winter hoopt hij deze prestaties dit seizoen te kunnen verbeteren.

De openingsronde van het 2019 WorldSBK-seizoen begint vrijdag 22 februari met de eerste vrije training. Op zondag staat de allereerste Tissot Superpole Race, een sprintwedstrijd over tien ronden, op het programma waarin ook de startopstelling voor WorldSBK Race 2 bepaald wordt.

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK: “Ik ben redelijk tevreden met de test op Phillip Island, vooral omdat we een stap vooruit konden maken op de tweede dag nadat we veel dingen op de motorfiets hadden geprobeerd. Het belangrijkste voor ons was om te werken aan een strategie om de achterband heel te houden, want de races hier zijn behoorlijk lang en deze baan is bijzonder zwaar voor de achterkant. Het is een grote uitdaging, maar een waarbij de elektronica ons aanzienlijk kan helpen. We zijn klaar voor het komende weekend en ik kijk er naar uit om weer te racen na een winter vol testen. Testen is één ding, maar racen is altijd anders en ik kan niet wachten om op de grid te staan voor de eerste race van het seizoen 2019 op Phillip Island.”