Title Image

Blog

VAN DER MARK KLAAR VOOR DE TERUGKERENDE WORLDSBK ACTIE IN PORTUGAL

  |   News Racing

Het PataYamaha Official WorldSBK team en Michael van der Mark reizen af naar Portugal waar komend weekend op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão de tiende ronde van het MOTUL FIM World Superbike Championship op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão wordt verreden. De Nederlander is er op gebrand om het succes van Misano te herhalen, het circuit waar hij het eerste gedeelte van het seizoen afsloot met een fantastische tweede plaats.

Michael van der Mark en het Pata Yamaha Official WorldSBK Team hebben onlangs al een succesvolle tweedaagse test op het 4,6 kilometer lange Portimão circuit afgelegd waarbij Van der Mark in de gecombineerde tijdlijsten als derde eindigde.

Deze test, waarbij de Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur veel ronden wist te rijden gedurende de twee dagen, gaf Van der Makr de mogelijkheid om de setup van zijn Yamaha YZR-R1 machines te verfijnen in vergelijkbare omstandigheden die hij komend weekend ook al ervaren.

Portimão zal een belangrijk weekend worden voor Van der Mark wat betreft het kampioenschap. De 25-jarige coureur is momenteel derde in het kampioenschap met 248 punten, slechts 30 punten verwijderd van Chaz Davies op de tweede plaats. Twee sterke resultaten in Portugal, een circuit waar Van der Mark op het podium wist te eindigen 12 maanden geleden, zouden het verschil naar de tweede plaats voor de Nederlander flink kunnen verkleinen.

Het Autódromo Internacional do Algarve is in 2008 voltooid waarbij het circuit meteen zijn eerste WorldSBK ronde organiseerde. Het circuit wordt omschreven als een hogesnelheids achtbaan dankzij de layout waarin veel snelle bochten worden afgewisseld met wat meer technische bochten en zeer veel hoogteverschil. Dit zorgt ervoor dat het veeleisend is voor zowel de coureurs als de machines.

Michael van der Mark – Pata Yamaha Official WorldSBK Team – 3e – 248 punten

“Het is goed om weer te gaan racen na deze zeer lange zomerstop. Het doel in Portugal is om verder te gaan waar we zijn gestopt in Misano, waar ik op het podium eindigde na een gevecht met Jonathan Rea om de overwinning. We zullen het weekend vanuit een goede positie starten na een positieve tweedaagse test hier in augustus. Het verfijnen van de setup wat we in die test gedaan hebben zou hier goed moeten werken, vooral omdat de omstandigheden dit weekend erg vergelijkbaar zullen zijn. Ik kijk uit naar het weekend en hoop dat we in het tweede deel van het seizoen net zo sterk zullen als in het eerste gedeelte.”

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team zal de actie starten op vrijdagochtend met FP1 om 09:45 uur lokale tijd met de kwalificatie zaterdagochtend om 10:30 uur. De lichten zullen zaterdagmiddag om 13:00 uur uit gaan voor Race 1 waarna Race 2 op zondagmiddag om 15:15 uur van start gaat.