Title Image

Blog

Zondag Chang International Circuit

VAN DER MARK GENIET VAN DUEL IN THAILAND

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft vandaag een zevende plaats behaald tijdens de tweede WK Superbike-race op Buriram in Thailand. Helaas zorgde een technisch probleem ervoor dat hij in de eerste race de strijd moest staken, maar gelukkig zorgde de tweede heat voor meer succes. Het duel om de zesde plaats tussen hem en teamgenoot Sylvain Guintoli duurde op het 4,445 kilometer lange Chang International Circuit tot aan de laatste bocht. Van der Mark leek daarbij succesvol aan de buitenkant voorbij zijn teamgenoot te gaan, maar daarbij raakte de Rotterdammer even buiten de baan. De racedirectie besloot daarop hem één plaats terug te zetten: zevende.

Michael van der Mark (DNF en 7e): “In de eerste race hadden we een klein technisch probleem dat ervoor zorgde dat de wedstrijd voorbij was. Helaas kunnen deze dingen gebeuren. Het was erg jammer want juist op dat moment ging ik steeds harder. In de tweede manche had ik een goed gevoel, maar helaas geen goede start. Ik maakte ook een paar foutjes in de eerste ronden en ging ook nog eens erg wijd waardoor ik mijzelf weer moest zien terug te knokken. Aan het einde had ik een mooi duel met Sylvain. Ik voelde dat ik sneller was, maar niet de snelheid had om weg te lopen van hem. Daarom besloot ik achter hem te blijven en hem te proberen in te halen in de laatste ronde. We hadden een mooi en eerlijk gevecht en hoewel ik eerder over de finishstreep kwam, hebben ze me een plaats terug gezet omdat ik buiten de baan was geraakt bij die actie in de laatste bocht. Ik heb genoten van de tweede race en we kunnen met een positief gevoel terugreizen naar Europa voor de volgende ronde.”

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Michael had vandaag een DNF in de eerste race, maar in de tweede race zat hij lang achter Sylvain. Ze hadden een fantastisch duel waarbij Michael net een beetje buiten de baan kwam en daardoor werd hij één positie teruggezet. De jongens hadden beide plezier in dat duel. Hoewel dit weekeinde niet gemakkelijk was, hebben we het gat iets weten te verkleinen en hopelijk kunnen we het beter doen in Aragon.”