Title Image

Blog

VAN DER MARK EN PATA YAMAHA KLAAR VOOR LAGUNA

  |   News Racing

Nadat hij drie podiums behaalde in de laatste vier races zijn Michael van der Mark en het Pata Yamaha Official WorldSBK Team vol vertrouwen voor de achtste ronde van het 2018 MOTUL FIM Superbike World Championship op Laguna Seca in de Verenigde Staten. Van der Mark hoopt voort te bouwen op ‘Donington dubbel’ en podium finish tijdens de tweede race in Brno en voelt dat hij weer voor vooraan mee kan gaan vechten.

Het waren twee geweldige raceweekenden voor het Pata Yamaha team, met van der Mark die twee overwinningen behaalde op Donington Park en Alex Lowes die ook na een briljante race de winst binnen sleepte tijdens Race 2 op Brno, met van der Mark die de eerste WorldSBK Pata Yamaha 1-2 compleet maakte. Met deze resultaten op zak gaat Van der Mark met vertrouwen richting Laguna Seca en maakt hij zich op voor nog een gevecht voor de winst.

De recente resultaten van Van der Mark, inclusief zijn vierde plek tijdens de eerste race in Brno, brengen de 25-jarige Nederlander naar de derde plaats in het kampioenschap met 196 punten, slechts negen achter Chaz Davies op de tweede plek. Naast zijn DNF tijdens Race 2 in Imola, is de 2014 WorldSSP kampioen nog niet buiten de top tien gefinisht dit seizoen en in de laatste twee races heeft hij twee overwinningen op zijn naam geschreven, een tweede plaats en een P4, wat zijn goede vorm van 2018 weergeeft. Laguna Seca is tot nog toe niet de meest succesvolle baan voor Van der Mark geweest – zijn beste resultaat is een P4 in 2016 – maar hij voelt dat met de verbeteringen aan zijn Yamaha R1 dit seizoen dat hij een rijder is om nogmaals rekening mee te houden.

Het iconische WeatherTech Raceway Laguna Seca werd gebouwd in 1957 en ligt in Monterey County in Californië. De eerste WorldSBK ronde werd er verreden in 1995 en was sindsdien vaste prik op de kalender tot aan 2004, waarna het kampioenschap er in 2013 pas terugkeerde en sindsdien ieder jaar weer op de kalender staat. Het circuit is 3.610km lang, heeft elf bochten waarvan vier rechtse en elf linkse, adembenemende hoogteverschillen en natuurlijk de iconische Corkscrew.

Michael van der Mark: “Ik hou van het Laguna Seca circuit. Vorig jaar waren mijn resultaten hier niet geweldig maar dit jaar is de machine zoveel verbeterd, zoals we de afgelopen paar ronden hebben kunnen zien, dus ik heb wel vertrouwen dat we weer voor het podium kunnen vechten. Ik geniet op dit moment echt van mijn Pata Yamaha R1, het harde werk van het team betaalt zich uit, en ik kan niet wachten tot FP1 van start gaat op dit geweldige circuit zodat we onze goede vorm voort kunnen zetten.”

Alleen de WorldSBK klasse zal komend weekend van start gaan op Laguna Seca en het Pata Yamaha Official WorldSBK Team zal op vrijdag om 9:45 uur lokale tijd aan het weekend beginnen met FP1, beide races vinden plaats om 14:00 uur lokale tijd op zaterdag en zondag.