Title Image

Blog

VAN DER MARK AAST OP PODIUM IN MAGNY COURS

  |   News Racing

Michael van der Mark en het Pata Yamaha Official WorldSBK Team gaan dit weekend de elfde ronde van het FIM World Superbike Championship in met het podium als duidelijke doelstelling. Van der Mark reist af naar Frankrijk na een succesvol weekend twee weken geleden in Portimão waar de 25-jarige coureur twee podiumfinishes aan zijn verzameling wist toe te voegen met een derde plaats in race 1 en een tweede plaats in race 2.

Momenteel staat hij derde in het kampioenschap met 284 punten en gaat hij het laatste raceweekend op Europese bodem in met veel vertrouwen. Met drie podiumfinishes in hetzelfde aantal races op rij staat de Pata Yamaha coureur slechts 20 punten achter op de tweede plaats in het kampioenschap, een achterstand die hij zeer graag wil inhalen in Magny-Cours.

Het Circuit de Nevers Magny-Cours ligt in het midden van Frankrijk, 250 kilometer ten zuiden van Parijs. Het circuit is gebouwd in 1960 maar is een aantal keren aangepast, voor het laatst in 2003. Het is 4.411 kilometer lang en bestaat uit 17 bochten, 9 rechts en 8 links met een recht stuk van slechts 250 meter. De meeste bochten zijn nagemaakt van beroemde bochten van andere circuits en dragen dan ook de naam van het desbetreffende circuit. De layout bevat een mix van langzame, technische hairpins en chicanes op hoge snelheid zonder enig hoogteverschil.

De weersomstandigheden, met name de regen, hebben veel invloed gehad in de resultaten in het verleden. Echter is voorspeld dat het warm en droog zal zijn voor het weekend met temperaturen ruim boven de twintig graden.

Michael van der Mark: “Na een succesvol weekend in Portimão, met een podiumfinish in beide races, kijk ik er naar uit om de baan weer op te gaan dit weekend in Magny-Cours. Met de verbeteringen die we hebben gedaan aan de Yamaha YZF-R1 sinds de test in Portimão in augustus denk ik dat we weer vooraan mee kunnen doen en kunnen strijden voor een podiumplaats. Natuurlijk is het niet alleen het podium wat ons doel is, ik hoop ook dat we mee kunnen doen voor de overwinning aangezien Donington Park heel lang geleden voelt. Iedereen in het team is extreem gemotiveerd en ik vertrouw erop dat we de twee laatste Europese races sterk kunnen afsluiten.”

Van der Mark en het Pata Yamaha Official WorldSBK team gaan vrijdagochtend voor het eerst de baan op om 09:45 uur lokale tijd voor FP 1. De kwalificatie gaat zaterdagochtend om 10:30 uur van start met race 1 om 13:00 uur. Race 2 op zondagmiddag gaat om 15:15 uur van start.