Title Image

Blog

UITDAGENDE ZONDAG VOOR VAN DER MARK OP PORTIMÃO

  |   News Racing

Na een uitdagende Superpole-race eerder vandaag op Portimão, wilde Michael van der Mark in Race 2 zijn podium-succes van gisteren herhalen. Maar aanpassingen aan de set-up van zijn Yamaha YZF-R1 brachten niet het gewenste succes en daardoor had Michael moeite om een constante pace te rijden. Uiteindelijk raakte de Pata Yamaha-coureur in gevecht met merkgenoot Loris Baz. De Fransman wist het duel om plek zes in de laatste ronde in zijn voordeel te beslissen waardoor Van der Mark als zevende finishte.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P6 en P7 – WK-tussenstand P4 – 244 punten: “De Superpole-race was niet gemakkelijk, maar het doel in die wedstrijd was het gevoel met de motor te verbeteren en een betere startpositie voor Race 2 te veroveren en dat lukte twee keer. Voor Race 2 voerden we een kleine aanpassing door aan de set-up maar daardoor had ik het lastiger. Gisteren kon ik op de motor exact doen wat ik wilde, maar vandaag had ik vanaf de start niet het juiste gevoel en was daardoor niet constant. Ik verloor veel tijd en dat is jammer, maar we weten waar te verbeteren. Ik ben vol vertrouwen dat we in Magny-Cours, een baan waar ik heel graag rij, weer vooraan kunnen zitten.”

 

Resultaten
Superpole race
Race 2