Title Image

Blog

UITDAGENDE START VOOR PATA YAMAHA-DUO OP JEREZ

  |   News Racing

Na een pauze van bijna vijf maanden werd het 2020 FIM Superbike Wereldkampioenschap vandaag herstart in Jerez. Warme en vochtige omstandigheden maakten het niet eenvoudig voor Pata Yamaha with Rizla WorldSBK Official-rijders, Toprak Razgatlıoğlu en Michael van der Mark, die respectievelijk als zevende en achtste de dag afsloten.

 

Van der Mark verloor minder dan een tiende op zijn Pata Yamaha-teamgenoot in de openingssessie, goed voor de zevende plek. Hoewel hij het ook lastig had om zijn snelheid vast te houden in de bloedhete FP2, wist Michael de dag toch nog als achtste af te sluiten. Vol vertrouwen dat het morgen beter gaat.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK Official Team: “Het is geweldig om weer op het circuit te zijn met alle andere rijders. Om eerlijk te zijn, kon ik vanmorgen geen goed ritme vinden en worstelde ik met de afstelling. ’s Middags veranderden we best veel aan de motorfiets. Ik voelde mij er niet zo prettig bij tijdens het remmen, maar toen maakten we nog een grote stap tijdens de sessie. We hebben een long-run gedaan en daarbij voelde ik mij veel comfortabeler. We missen een paar tienden, maar ik heb in ieder geval meer zelfvertrouwen met mijn R1. Morgenochtend zouden we weer een grote stap moeten kunnen maken, al zijn de kwalificatie en de race het belangrijkste. Daar moeten we dus alleen nog wel een paar tienden voor zien te vinden.”