Title Image

Blog

UITDAGENDE EERSTE ARGENTIJNSE RACE VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

De allereerste FIM World Superbike race in Argentinië bleek zaterdag een uitdagende wedstrijd voor Michael van der Mark. De Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur wist zich weliswaar een weg te banen naar de achtste plaats, nadat hij vanaf de vierde startrij was gestart en net achter zijn teamgenoot over de finish kwam.

Michael van der Mark begon zaterdag op Circuito San Juan Villicum aan de 21 ronden tellende race op Circuito San Juan Villicum vanaf de 11e plaats op de startgrid, na een moeilijke kwalificatie waar hij in beide Superpole-sessies in actie kwam. Twee kleine foutjes in het begin van de race zorgden ervoor dat de 25-jarige Rotterdammer niet zoveel plaatsen goedmaakte als verwacht, maar toen hij eenmaal een vrije baan voor zich had, was het tempo van Van der Mark vergelijkbaar met dat van de koplopers.

Het was een eenzame tweede helft van de race voor de Nederlander, die uiteindelijk achter zijn Pata Yamaha-teamgenoot over de streep kwam om als achtste te finishen en belangrijke kampioenschapspunten binnen te halen. Van der Mark blijft derde in het kampioenschap, maar heeft nu het verschil met de tweede plaats teruggebracht van 26 naar slechts 18 punten.

Michael van der Mark: “Vanochtend hebben we veel veranderd aan de fiets, maar het heeft niet de verbeteringen gebracht die we verwachtten en dat maakte Superpole iets van een gevecht. Het is nooit goed om vanaf de vierde rij te moeten starten, maar op dit circuit is het nog erger op dit circuit omdat er op dit moment nog maar slechts één schone lijn is, wat het inhalen bemoeilijkt. Ik kende een redelijke start, maar toen had ik in de eerste ronden problemen met schakelen en daardoor verloor ik behoorlijk wat tijd. Maar zodra ik een vrije baan voor me had, kon ik mijn tempo opvoeren en het gat met de jongens voor me dichten. Het betekent dat we positiever kunnen zijn dan vanochtend, want mijn tempo aan het einde van de race was vrij sterk en als we zondag voor race 2, die ik vanaf de tweede rij start, wat kleine verbeteringen kunnen vinden, dan denk ik dat we kunnen vechten voor een top vijf finish.”

Van der Mark heeft er alle vertrouwen in dat hij zondag sterker zal presteren in race 2, een race waarin hij vanaf de tweede startrij mag beginnen.