Title Image

Blog

2014 Sepang - Michael van der Mark

UITDAGEND NIEUW CIRCUIT VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Pata Honda-rijder Michael van der Mark maakt zich momenteel op voor de zesde ronde van het WK Supersport op het voor hem onbekende circuit van Sepang in Maleisië. Na zijn zege op Donington Park is Van der Mark de trotse WK-leider in het Supersport. Hij zal er dan ook alles aan doen om deze positie vast te houden tijdens de allereerste WK Supersport-race op Sepang ooit. De Rotterdammer kan dan ook niet wachten om z’n eerste meters te maken op het circuit dat zo’n zestig kilometer ten zuiden van Kuala Lumpur ligt.

 

Michael van der Mark: “Dit is mijn eerste bezoek aan Sepang, maar ik geniet van de uitdaging van het leren van een nieuw circuit. Vorig jaar ging dat zeker goed op bijvoorbeeld Suzuka. Ik heb bovendien al veel ronden gereden op de PlayStation en veel onboardbeelden via YouTube bekeken. Het circuit ziet er echt mooi uit. Het lijkt alsof de lay-out past bij mijn CBR, dus ik kijk er echt naar uit om te beginnen op vrijdag. Ik verwacht dat de weersomstandigheden zeer zwaar zullen zijn, maar ik heb getraind met veel lagen kleding op dezelfde tijdstippen als onze sessies. Hopelijk kunnen we ook hier goede resultaten boeken.”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “We hebben een goede basisset-up voor de CBR en ik verwacht dat Michael, hoewel hij nog nooit op Sepang gereden heeft, snel de baan zal leren kennen. Hij heeft een goede vorm te pakken en we gaan proberen die vorm vast te houden dit weekeinde.”