Title Image

Blog

Zaterdag Donington Park 2016

TOP-8 FINISH VOOR VAN DER MARK EN HET HONDA WORLDSBK TEAM OP DONINGTON

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft de openingsrace van het WK Superbike op Donington Park als achtste afgesloten. Mede dankzij zijn twaalfde startpositie had Van der Mark een uitdagende openingsfase, maar in het laatste gedeelte van de wedstrijd was hij zelfs één van de snelste rijders op de baan. Daardoor wist hij het gat naar de groep voor hem te dichten, maar Jordi Torres passeren zat er niet meer in waardoor de Rotterdammer zich tevreden moest stellen met een achtste plaats.

De tweede WK Superbike-race wordt morgen verreden om 15.00 uur (GMT+1), terwijl er om 9.50 uur (GMT+1) nog een warming-up gepland staat.

Michael van der Mark (8e): “Vanmorgen probeerden we iets uit met de motorfiets maar dat bleek niet te werken. En in de Superpole was het gevoel er gewoon niet, dus helaas zat er niet meer in dan een twaalfde plaats. Tijdens de race had ik, na een goede start, een klein elektronisch probleem en dat kostte tijd en een paar plaatsen. Gelukkig wist ik daarna te versnellen en kon ik weer een paar plaatsen goed maken. Het belangrijkste doel voor morgen is om meer grip met de nieuwe banden te vinden; als we daarin slagen, dan kan onze tweede race veel beter worden dan die van vandaag.”