Title Image

Blog

TOP-6-RESULTATEN EN BLESSURES VOOR BMW MOTORRAD MOTORSPORT IN MANDALIKA

|   News Racing
  • Ronde twee van het FIM Superbike Wereldkampioenschap 2023 in Mandalika, Indonesië.
  • Zesde plaats voor Michael van der Mark in race één.
  • Van der Mark blesseert zijn linkerhand in race twee.

Mandalika – Ronde twee van het FIM Superbike Wereldkampioenschap 2023 (WorldSBK) in Mandalika, Indonesië, begon zaterdag met veelbelovende resultaten. In race één eindigde Michael van der Mark van het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team als zesde na een indrukwekkende wedstrijd. Zondag werd echter een dag met pech en blessures. Loris Baz brak zijn rechterbeen bij een incident in de Superpole Race, terwijl Van der Mark crashte en zijn linkerhand verwondde in race twee.

Van der Mark vocht zich indrukwekkend terug in race één op zaterdagmiddag. Nadat hij in de beginfase een aantal posities had verloren, knokte hij zich vanaf de 14e plek geleidelijk terug. De Nederlander ging als achtste de voorlaatste ronde in en wist daarna nog twee plaatsen goed te maken. Van der Mark zette zijn snelste ronde zelfs neer in de laatste ronde van de race en kwam uiteindelijk dus als zesde over de finish.

De Superpole Race op zondagochtend moest al na één ronde worden stilgelegd. Twee rijders kwamen met elkaar in botsing en het slachtoffer was Baz, die werd uitgeschakeld door een crashende rijder. Van der Mark eindigde de Superpole Race als achtste en verbeterde daarmee zijn startpositie voor race twee. Ook race twee werd een dramatische aangelegenheid. In de zevende ronde viel Van der Mark met een highsider uit. Philipp Öttl, die op dat moment vlak achter de Nederlander zat, ging ook onderuit. De race werd daarom stilgelegd. Van der Mark werd vervolgens onderzocht in het medisch centrum waar twee gebroken vingers aan zijn linkerhand werden geconstateerd.

Het WorldSBK heeft nu een paar weken vrij, voordat de Europese tak van het seizoen van start gaat met de derde ronde van 21 tot en met 23 april in Assen, de thuisrace van Michael van der Mark. BMW Motorrad Motorsport reist echter eerst naar Barcelona af voor een test tijdens deze pauze.

Michael van der Mark, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team (SP: 10 / R01: 6 / SP Race: 8 / R02: DNF): “Het is vandaag best goed gegaan. In de sprintrace was mijn eerste start oké, maar mijn tweede start was niet zo goed als ik hoopte en het is moeilijk passeren op dit circuit. Achtste in de Superpole Race was daarom nog niet zo slecht, want ons hoofddoel was om een aantal posities te winnen voor de start van race twee. Ik had een goede start maar kreeg wat problemen met schakelen waardoor ik wat posities verloor. Ik probeerde kalm te blijven en ging stap voor stap vooruit. Ik had best wel een goed ritme en ik wist dat ik met de gekozen band aan het einde van de race een voordeel zou hebben. Maar helaas verloor ik in bocht 11 de achterkant en had daarna een enorme highsider. Jammer, want ik denk dat we opnieuw een goed resultaat hadden kunnen behalen, maar het is niet anders. Ik ben in ieder geval oké en heb alleen een kleine breuk in mijn vinger.”