Title Image

Blog

Suzuka 2015

TELEURSTELLING BIJ MUSASHI RT HARC-PRO NA ACHT UREN VAN SUZUKA

  |   News Racing

Na twee opeenvolgende overwinningen tijdens de Acht uren van Suzuka is het MuSASHi RT HARC-PRO team het niet gelukt om voor de derde keer op rij te winnen. De nummer 634 Honda startte met Takumi Takahashi vanaf de derde plaats. Na 24 ronden kwam de Japanner, liggend op de tweede plaats, binnen waarna tweevoudig MotoGP-wereldkampioen Casey Stoner het stuur van de Honda Fireblade overnam. Stoner wist zich al snel op te werken naar de eerste plaats, maar crashte vervolgens bij het aanremmen van de Suzuka Hairpin waardoor de race voor MuSASHi RT HARC-PRO voorbij was.

Stoner werd na zijn val naar het medisch centrum gebracht waar hij te horen kreeg dat hij zijn rechter schouderblad en zijn linker enkel gebroken heeft.

Doordat de motor pas na de finish terugkeerde in de box, moest het team lang wachten met het onderzoek naar het waarom van deze crash. Het team werd bij dat onderzoek geholpen door HRC-specialisten. Uit de data bleek vervolgens dat de gasstand net voor de crash 26 procent open was. Omdat niet duidelijk is hoe dit kon gebeuren, is de motor naar HRC gestuurd voor een verdere inspectie. HRC zal bij meer nieuws de bevindingen via de media naar buiten brengen.

Michael van der Mark: “Het was een teleurstellende race. Ik denk dat we een goed pakket hadden ten opzichte van de rest en dat we zeker competitief waren. Maar dit soort dingen kunnen gebeuren in de racerij. Casey had echt veel pech dat hij crashte en hopelijk is hij snel weer fit.”

Met dank aan fimewc.com voor de foto.