Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Assen zaterdag

TELEURSTELLENDE EERSTE RACE VOOR VAN DER MARK OP ASSEN

  |   News Racing

Het is voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team een teleurstellend einde geworden van de eerste racedag op Assen. Tijdens de openingsmanche van de Nederlandse ronde van het 2017 WK Superbike-seizoen kwam zowel Michael van der Mark als Alex Lowes ten val. Beide konden daarna niet verder waardoor voor beide te vroeg de race ten einde kwam. Van der Mark kende een lastig begin van zijn thuisrace.

Hij startte vanaf de achtste plaats maar kwam helaas in aanraking met zijn teamgenoot, ging daardoor wijd en zakte ver terug. Na de eerste ronde kwam hij desondanks alweer als veertiende door en ook daarna reed hij zich steeds verder naar voren tot een highsider een abrupt einde maakte aan zijn race. Teleurgesteld maar gelukkig ongedeerd ligt de focus bij Michael alweer op de tweede manche die morgen verreden wordt.

Michael van der Mark – DNF: “Vanmorgen had ik een goede snelheid in de vrije training te pakken en maakte ik een lange run. Ik voelde mij zo veel beter op de motor en had echt een goed gevoel. De snelheid was niet zo snel als de podiumjongens maar daarachter waren wij de enige met een goede pace en daardoor wist ik dat het een goede race kon worden voor mij. De Superpole was goed en ik reed mijn snelste ronde ooit op het TT Circuit en daar was ik blij mee. Wel merkten we dat we een klein beetje acceleratie te kort kwamen tussen de bochten. Daarnaast lopen mijn starts niet echt lekker dit weekeinde en dat is iets waar we voor morgen zeker nog naar moeten kijken.”

“In de eerste bocht kon ik geen kant op met Alex en Nicky voor mij en daardoor ging ik rechtdoor. In de eerste ronde maakte ik veel goed en ook de snelheid was in orde. Helaas merkte ik vanaf de eerste ronde dat ik worstelde met grip bij zowel bocht in als bocht uit. In mijn haast om vervolgens naar voren te komen verloor ik de achterkant en kreeg een highsider. Ik ben erg teleurgesteld. Het is frustrerend omdat we denk ik een top-5 hadden kunnen pakken. Morgen is gelukkig een nieuwe dag. Het lijkt erop dat het weer nog beter wordt dan vandaag en dan vooral warmer en dat is goed voor ons. Hopelijk supporteren de thuisfans mij morgen opnieuw!”

Resultaten
Superpole

Race 1