Title Image

Blog

SUCCESVOLLE TEST VOOR PATA YAMAHA OP PORTIMAO

  |   News Racing

Het Pata Yamaha WorldSBK Team kan terugkijken op een productieve maandag-test op het circuit van Portimao, waar dit weekeinde de tiende ronde van het WK Superbike verreden werd. Michael van der Mark pakte een dag eerder zijn eerste Yamaha-podium en was tijdens de test de meest actieve coureur op de baan met 83 ronden. Uiteindelijk noteerde hij de zesde tijd met een beste ronde van 1:43.330.

Er stond een volledige testdag op het programma voor Pata Yamaha en het bleef droog en zonnig tot het laatste uur, toen er een paar regendruppels vielen. Van der Mark was er op gebrand om zijn progressie, die hem 24 uur eerder het eerste Yamaha-podium gaf, voort te zetten. Hij had niet veel 2018-onderdelen te testen, maar focuste zich op het verbeteren van het gevoel met de Yamaha R1 en was tevreden met het gedane werk. Het duurde namelijk niet lang voordat hij zijn beste tijd van het raceweekeinde wist te verbeteren en zelfs toen het zachtjes begon te regenen, bleef hij doorwerken.

Michael van der Mark: “We hebben veel dingen geprobeerd met de motor en ik was snel vanaf het begin. En ik was sneller dan gisteren en dat is altijd goed. Ik voelde mij gelukkig op de motorfiets! We hebben ook voor Pirelli een aantal banden getest en die hadden sommige positieve en sommige negatieve dingen. Hoe dan ook, ik ben tevreden met de test en ik kijk echt uit naar Magny-Cours!”