Title Image

Blog

SUCCESVOLLE EERSTE WINTERTEST VOOR HET BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM IN ZUID-SPANJE

  |   News Racing

Ter voorbereiding op het 2022-seizoen van het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) heeft BMW Motorrad Motorsport de eerste wintertest op Jerez de la Frontera, Spanje afgesloten. De twee BMW-teams – BMW Motorrad WorldSBK Team en Bonovo action BMW Racing Team – kwamen daarbij in actie.

 

In het BMW Motorrad WorldSBK Team zette Michael van der Mark zijn werk aan de BMW M 1000 RR voort. Met als doel een nieuwe stap voorwaarts te maken nadat hij afgelopen seizoen één overwinning pakte en ook nog eens twee podiumplaatsen behaalde. Scott Redding (GBR) gebruikte de testdagen om vertrouwd te raken met zijn nieuwe motor en nieuwe team.

 

Met de twee rijders testte het BMW Motorrad WorldSBK Team onder andere motorspecificaties voor 2022 en een aantal chassisaanpassingen.

 

Michael: “Het was goed om een test te hebben, ook al was het zo laat in het jaar. We hadden namelijk veel nieuwe componenten en onderdelen om te proberen. Bij deze test hebben we amper gewerkt aan de afstelling van de motor, omdat we ons vooral gericht hebben op de nieuwe onderdelen om er zo achter te komen wat verbetering bracht en wat niet. We moeten nog wel wat ideeën opdoen en nieuwe dingen gaan produceren, maar het was echt een goede test en ik ben erg tevreden. En nu is het op naar een korte kerstvakantie.”