Title Image

Blog

Zondag Laguna Seca

STERKE RACES VOOR VAN DER MARK IN AMERIKA

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft op zijn Honda CBR1000RR Fireblade SP een respectievelijk achtste en zevende plaats behaald tijdens de negende ronde van het WK Superbike op Laguna Seca in Amerika. Van der Mark (22) kende twee goede starts vanaf de vijftiende plaats op de grid. Race 1 bleek al snel een vrij eenzame wedstrijd te worden waarin de Pata Honda-rijder achtste werd. Tijdens de tweede race zorgde regendruppels even voor opschudding maar het bleek uiteindelijk mee te vallen. Van der Mark wist deze wedstrijd op een knappe zevende plaats af te sluiten. Hij heeft inmiddels Californië verlaten omdat hij komend weekend al de beroemde Acht uren van Suzuka rijdt in Japan. De Rotterdammer hoopt deze race voor de derde keer op rij te kunnen winnen.

Michael van der Mark – 8e en 7e: “Het was best een lastig weekeinde. Laguna Seca was nieuw voor mij en we hadden moeite om de motor goed af te stellen. Daardoor moest ik vanaf de vijftiende plaats op de grid starten. Ik had echt een prima start in de eerste race en wist vijf plaatsen goed te maken. Maar ik kon het tempo van de jongens voor me niet bijhouden en reed daardoor een eenzame en saaie race. In de tweede manche had ik wederom een goede start en had een beter gevoel met de CBR en kon daardoor blijven pushen. Ik ben heel blij met deze twee dikke top-10 finishes. Daarom vertrek ik vol goede moed naar Suzuka, een evenement waar ik echt naar uit kijk.”