Title Image

Blog

2014 Jerez - Michael van der Mark

STERKE EERSTE DAG VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Hoewel hij twee maanden niet reed met zijn Pata Honda CBR600RR is Michael van der Mark de negende ronde van het WK Supersport in perfecte vorm begonnen. De 21-jarige Nederlander, momenteel WK-leider, sloot op Jerez beide vrije trainingen als snelste af. In de middag bleek echter dat het door hogere temperaturen, de baantemperatuur steeg zelfs naar een verbluffende 55 graden, haast onmogelijk was om de tijden uit de eerste sessie te verbeteren. Met deze wetenschap wordt de kwalificatie van morgenmiddag wederom erg belangrijk. Zeker omdat mogelijk op zondag de titelstrijd beslist kan worden.

 

Michael van der Mark: “Ik ben na zo’n lange pauze heel blij met vandaag. Ik heb acht weken niet gereden op de CBR, dus het was wel even wennen. Maar we waren desondanks snel vanaf de eerste sessie. Ik had een goed gevoel met de motor en we hebben een aantal andere dingen geprobeerd vanmiddag, maar de baantemperatuur was net te hoog daarvoor. We verloren daardoor iets te veel grip, maar het algemene gevoel is goed. Na de lange zomervakantie zijn we namelijk weer in staat te versnellen.”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Vanaf de eerste ronde vanmorgen tot de laatste ronde vanmiddag was Michael erg snel. Hij moet nog naar één of twee dingen kijken maar hij is kalm en heeft het onder controle. Het is dus een prima start van het weekeinde.”