Title Image

Blog

START VAN HET EUROPESE WORLDSBK-SEIZOEN: BMW MOTORRAD MOTORSPORT REIST AF NAAR DE ‘KATHEDRAAL VAN DE SNELHEID’

  |   News Racing
  • Assen is de locatie voor ronde drie van het FIM Superbike Wereldkampioenschap 2023.
  • Thuiswedstrijd voor Michael van der Mark van het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team.

München. Na een pauze van enkele weken, begint dit weekend voor BMW Motorrad Motorsport het Europese gedeelte van het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK). Het iconische TT Circuit van Assen is van 21 tot en met 23 april gastheer voor de derde ronde van het WorldSBK 2023. De races op de ‘Kathedraal van de Snelheid’ zijn een thuiswedstrijd voor Michael van der Mark van het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team.

 

BMW Motorrad Motorsport heeft de racepauze gebruikt om meer vooruitgang te boeken met de nieuwe BMW M 1000 RR. Eind maart namen beide teams deel aan een test in Barcelona, waar ze verschillende onderdelen en set-up oplossingen konden evalueren. De rijders die in actie kwamen, waren Van der Mark en Scott Redding (GBR) voor het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team en Garrett Gerloff (USA) voor het Bonovo action BMW Racing Team.

 

Michael van der Mark, #60 BMW M 1000 RR, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team: “Ik ben natuurlijk blij om weer te kunnen racen. Het is een lange pauze geweest sinds Indonesië maar voor mij was het goed om mijn geblesseerde vingers te laten herstellen. Het kost wat tijd en het is nog steeds niet perfect, maar het zal geen probleem zijn tijdens het rijden. Dus het is geweldig om weer te racen, vooral op Assen voor de Nederlandse fans. Dit jaar ben ik veel fitter dan vorig jaar, dus ik kijk er erg naar uit. Het weer lijkt perfect te zijn dus ik kan niet wachten om alles te geven voor mijn thuisfans.”