Title Image

Blog

2014 Jerez - Michael van der Mark

SPAANSE POLE POSITION VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Pata Honda-rijder Michael van der Mark start morgen tijdens de negende ronde van het WK Supersport op het Spaanse Jerez vanaf pole position. De 21-jarige Rotterdammer kan morgen de wereldtitel veiligstellen als hij drie punten meer weet te behalen dan Jules Cluzel. Van der Mark was tot nu toe in elke sessie het snelst en bekroonde dat vanmiddag met een schitterende rondetijd van 1.44,293.

 

Van der Mark’s Pata Honda-teamgenoot Lorenzo Zanetti staat morgen naast hem op de eerste rij, doordat hij in de kwalificatie de derde tijd wist te klokken. Kenan Sofuoglu eindigde als tweede, maar moet vanuit de pitsstraat starten omdat hij dit seizoen meer blokken gebruikt heeft dan het reglement toestaat. Zanetti, en de rest van het veld, promoveerde daarom automatisch één plaats naar voren en dat zorgt voor een Pata Honda 1-2 op de grid.

 

Michael van der Mark: “Vandaag was echt een goede dag! We startten ook deze morgen erg snel en ik heb een vrij lange run kunnen maken waarin we echt een goed tempo hadden. Die run gaf heel veel vertrouwen in de afstelling. Vanmiddag besloten we nog een aantal dingen te veranderen die goed werkten, maar de baan was een stuk warmer en dat zorgde voor minder grip. Aan het einde hebben Lorenzo en ik samengewerkt en hebben zo een 1-2 weten te behalen in de kwalificatie. Dat is echt geweldig voor het team en natuurlijk voor de race van morgen.”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Michael is erg sterk en heeft alle sessies op Jerez als snelste afgesloten. Vandaag maakte hij dat af met de pole position en dat is een fantastische uitgangspositie om de race van morgen te beginnen. Morgen is een belangrijke dag, want we kunnen het kampioenschap winnen. Maar we moeten eerst alles bij elkaar zien te houden en zorgen voor een goede start die hopelijk een spannende race als vervolg krijgt.”