Title Image

Blog

SOLIDE START VOOR VAN DER MARK IN IMOLA

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK-rijder Michael van der Mark is het vijfde raceweekeinde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap in Imola prima begonnen. Michael wist snel een goede set-up van zijn R1 te vinden voor het lastige circuit van Imola en eindigde zo VT1 als zesde. Samen met zijn team werkte hij in VT2 verder aan de afstelling. Het leverde Van der Mark een beter gevoel op en daardoor kon hij zijn rondetijd verder verbeteren om uiteindelijk weer zesde te worden. Omdat het hem op Imola niet altijd meegezeten heeft, was Van der Mark na afloop tevreden en heeft zijn goede vorm van Assen weten vast te houden.

 

Gecombineerde resultaten vrije trainingen

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P6 – 1’47.214: “Het was inderdaad een solide start vandaag. Op Imola is het altijd lastig om een goede set-up te vinden, vooral na Assen want dat circuit heeft een heel ander karakter. Vanmorgen voelde ik mij vrij sterk en slaagden we er in om de motor verder te verbeteren. Vanmiddag gingen we aanvankelijk een klein beetje de verkeerde richting op, maar we bleven kalm en aan het einde voelde ik mij weer heel sterk. We hadden wel een probleem met het stoppen van de motor, maar nogmaals, we zijn erin geslaagd om enkele verbeteringen op dit gebied te vinden. Mijn tijd zou bovendien beter zijn geweest als ik geen verkeer was tegengekomen in mijn snelste ronde, maar ik ben nu echt blij met de motor en ik denk dat we morgen nog verder kunnen verbeteren. Over het algemeen was het een van mijn beste dagen in Imola.”