Title Image

Blog

SOLIDE RACERESULTATEN VOOR DE BMW M 1000 RR TIJDENS EEN WARME WORLDSBK-ZATERDAG OP NAVARRA

  |   News Racing

De eerste racedag van het FIM Superbike Wereldkampioenschap op het Spaanse Navarra zit erop. BMW Motorrad WorldSBK Team-rijder Michael van der Mark startte deze bijzondere WorldSBK-wedstrijd, de eerste ooit op Navarra, als tiende na een zwaarbevochten kwalificatiesessie.

 

Een aantal uur later ontving Van der Mark op de grid een speciale verrassing van BMW Motorrad Motorsport Director Marc Bongers en Shaun Muir, BMW Motorrad WorldSBK Team-eigenaar. De kersverse vader kreeg namelijk een bijzondere BMW Babyracer.

 

Inmiddels werd het steeds warmer. Aan het einde van de ochtend was het al 24 graden en bij de start van de race zelfs dik 30 graden. Van der Mark lag al snel achtste en klom daarna naar de zevende plek, een positie die hij wist vast te houden tot aan het einde van de race.

 

Michael: “Eerlijk gezegd had ik er vandaag meer van verwacht. Vanmorgen hebben we een enorme stap gezet en ook in de Superpole ging het goed. Ik werd tiende, maar het gat naar P5 was heel klein en daar was ik tevreden mee. Maar onder de warmere omstandigheden tijdens de race reageerde de motor gewoon niet zoals in de koelere omstandigheden. Dat is vrij normaal, maar ik had er nu gewoon iets teveel last van dus we moeten een oplossing zien te vinden voor morgen.”