Title Image

Blog

Zondag Lausitz 2016

REGEN ZORGT VOOR UITDAGINGEN OP DE LAUSITZRING

  |   News Racing

Michael van der Mark is tijdens de tiende ronde van het WK Superbike op de Duitse Lausitzring als achtste geëindigd in de tweede manche. Vanwege slechte weersomstandigheden werd de start een aantal keer uitgesteld en daardoor begon de wedstrijd, die ingekort werd naar zestien ronden, pas om 13.47 uur. Van der Mark wist zijn positie vast te houden bij de start en lag halverwege op een prima zesde plaats, maar verloor die plek korte tijd later aan voormalig teamgenoot Sylvain Guintoli. Met nog drie ronden te gaan, ging het in bocht negen helaas mis met de Honda WorldSBK Team-rijder. Maar ondanks een behoorlijk beschadigde Honda CBR1000RR Fireblade reed Van der Mark dapper door en wist nog een achtste plaats uit het vuur te slepen.

Michael van der Mark (8e): “De droge warming-up verliep prima. Een paar aanpassingen aan de motor gaven mij veel meer grip en daardoor voelde ik mij beter op de motor. Bij de start besloot de racedirectie dat het verstandiger was om te wachten en ik kon prima leven met die beslissing want er was weinig zicht. Mijn start was goed, maar het was erg glad en daardoor kon ik niet genoeg hellingshoek maken. Na een paar ronden zag ik Giugliano vallen en dacht daarna meteen aan het kampioenschap. Maar met nog drie ronden te gaan, blokkeerde ik echter de voorkant en viel. Ik wilde  koste wat het kost finishen en dus pakte ik de motor snel weer op. Daarna moest ik nog twee ronden rijden met amper een voorrem. Dit zijn hele belangrijke punten, dus al te teleurgesteld ben ik niet.”