Title Image

Blog

PRODUCTIEVE WINTERTEST VOOR VAN DER MARK IN JEREZ

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK-rijder Michael van der Mark heeft op het Spaanse Jerez het 2018-seizoen met een succesvolle en productieve test afgesloten. Deze test is een onderdeel van het uitgebreide ontwikkelingsprogramma van Yamaha. Voor Van der Mark lag de focus voornamelijk op het evalueren van de geometrie, vering en hardware veranderingen. Daarnaast werkte hij samen met de engineers van Yamaha aan de strategieën van de elektronica. Na afloop was Michael tevreden met zijn snelheid tijdens de tweedaagse test, ondanks dat hij nog altijd last heeft van een gebroken schippersbotje in zijn linkerhand. Een gevolg van zijn crash in VT1 tijdens het laatste raceweekeinde van 2018 in Qatar.

Michael van der Mark: “Het was echt een interessante test, maar het is jammer dat ik nog steeds niet helemaal fit ben vanwege mijn polsblessure. Toch hebben we hier in Jerez veel werk verzet. De eerste dag hadden we een lange lijst met dingen om te proberen, maar ik voelde mij niet echt op mijn gemak op de motor. De tweede dag was dat veel beter. We probeerden opnieuw veel dingen, voornamelijk met de geometrie en vering maar ook met de elektronica. Vanmiddag vond ik mijn ritme en hebben we een aantal stappen vooruit gezet. Aanvankelijk hadden we het wat moeilijk bij het insturen van de bocht en daar hebben we een goede oplossing voor gevonden. Daar ben ik erg blij mee en ik kijk nu al uit naar januari.”

De eerste test van 2019 vindt voor Pata Yamaha plaats in Jerez vanaf 23 januari.