Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Jerez test

POSITIEVE SPAANSE SHAKEDOWN VOOR PATA YAMAHA OP JEREZ

  |   News Racing

2017 is met een tweedaagse test op Jerez de la Frontera in Spanje officieel begonnen voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team. Dankzij twee circuitdagen onder goede omstandigheden konden zowel Michael van der Mark als Alex Lowes veel en belangrijk werk verzetten met de Yamaha R1. De test op het Iberische schiereiland wordt over een paar dagen voortgezet op het Portugese Portimão.

Dankzij het harde werken van de engineers van Yamaha tijdens de winterstop, stonden er voor Van der Mark en Lowes uitvoerig gewijzigde YZF-R1’s klaar. De dinsdag was daarom min of meer een shakedown voor het Pata Yamaha Team. Desondanks vonden beide rijders snel het ritme op het 4,423 kilometer lange circuit terwijl ze ook de upgrades en modificaties konden evalueren met onder andere de nieuwe collega’s van Yamaha Motor Europe en Yamaha Motor Japan.

Van der Mark focuste zich verder vooral op de afstelling van het chassis om zo zijn gevoel met de nieuwe WorldSBK-spec YZF-R1 nog verder te verfijnen. De tweede dag stond in het teken van elektronica. Van der Mark reed in totaal 145 ronden en kon daarna terugkijken op een succesvolle test.

Op zaterdag 28 en zondag 29 januari test het Pata Yamaha Official WorldSBK Team verder op Autódromo Internacional do Algarve in Portugal.

Michael van der Mark (1.41,450 / 145 ronden): “Het was opnieuw een zeer drukke dag. In de morgen maakten we een grote stap voorwaarts met de handling van de motor en dat gaf mij veel vertrouwen. Vervolgens hebben we verschillende chassis-onderdelen geprobeerd om te ontdekken waar mijn voorkeur ligt. We zijn constant, maar moeten nog wel een stap maken. Ik weet echter zeker dat de jongens meer dan genoeg data hebben om de motorfiets nog verder te verbeteren en we zullen zien wat Portimão brengt.”