Title Image

Blog

Vrijdag Aragon 2014

POSITIEF BEGIN VOOR VAN DER MARK IN SPANJE

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft vandaag tijdens de eerste twee trainingen op het Spaanse Aragon de zevende tijd genoteerd. De Rotterdamse WK Superbike-debutant is bovendien vol vertrouwen na een aantal veranderingen vandaag en heeft daardoor het gevoel dat hij en zijn team stappen kunnen maken in aanloop naar de Superpole van zaterdagmiddag. In deze sessie worden de gridposities bepaald voor zowel de eerste als de tweede race van aanstaande zondag.

Michael van der Mark (P7, 1.52,558): “Ik ben positief na vandaag. In de eerste sessie voelde ik mij goed, en in de tweede sessie ging het nog beter en kon ik mijn rondetijd aanscherpen. We hebben nog veel te verbeteren, maar vandaag was ik blij met de gang van zaken. Morgen zullen we denk ik nog een aantal andere dingen proberen en kunnen we hopelijk de rondetijden opnieuw verbeteren. Daarnaast zullen we ook een racesimulatie maken.”

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Michael van der Mark finishte vandaag als zevende, Sylvain Guintoli als negende, maar de verschillen zijn klein met slechts 0,2 seconde verschil tussen hun. De problemen van vandaag waren niet groot, maar ze zitten in verschillende gebieden en spelen bij beide motorfietsafstellingen dus daar moeten we naar gaan kijken. We lopen iets achter waar we hadden willen staan, maar doordat we vandaag naar verschillende oplossingen gezocht hebben, is een helderder beeld ontstaan van waar we naar toe moeten. We boeken zeker vooruitgang en moeten blijven pushen om zo te proberen het gat te dichten.”